Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Durum bu kadar vahimse!

Durum bu kadar vahimse!

HERKES düşman gibi görülmeye başlanmışsa! Her şey kumpas olarak değerlendirilmeye başlanmışsa!

Ve de düne kadar dizinizin dibinden ayrılmayanların ağzından “paranoya” teşhisleri dökülmeye başlamışsa!

Yani durum bu kadar vahimse!

Yapılacak tek şey vardır! Bütün işleri bırakıp “hemen bir tatile çıkmak” kaçınılmaz olmuş demektir! Bir tek kendi dediklerinizi doğru kabul ediyorsanız! Bu düşüncelerinize ters düşen her açıklamayı bir “ihanet” belgesi olarak algılıyorsanız! Uzun yıllar “beraber yürüdüğünüz” insanlar bile gözünüze “düşman” gibi görünmeye başlamışsa! Yani durum bu kadar vahimse!

Yine yapılacak tek şey vardır! Yapacağınız tek şey her şeyi ve herkesi kenara bırakıp, kuytu bir köşeye çekilmek ve kafanızı dinlemek olmalıdır!

İnanın böyle bir tatil çok işe yarayacaktır! Oldukça sakin bir ortamda bir de, “Ben ne yapıyorum, nereye koşuyorum?” diye nefs muhasebesi yapabilirseniz müthiş güzel ve çok faydalı bir işe imza atmış olursunuz! Etrafınızı dolduran yağcı ve yalaka takımından uzaklaşmak sağlıklı kararlar alabilmenizde oldukça etkili olacaktır! Her yaptığınızı “alkışlayan”, her sözünüzü “keramet buyurdunuz efendim” diye doğrulayan bir kadrodan uzaklaşmanız hiç kuşkusuz doğru adımlar atmanıza vesile olacaktır!

Dostlarınız yanınızdan bir bir ayrılıyorsa! Yakın zamana kadar sizden desteklerini esirgemeyenler şimdi kapınızı çalmıyorlarsa! Ve sizin hiç hoşunuza gitmeyen eleştirilerini peş peşe sıralıyorlarsa!

Bilin ki gerçek dostlarınız onlardır! Zira gerçekten dost oldukları için acı söylemekten çekinmemektedirler!

Onlardan korkmayın! Onları gönül defterinizden silip atmayın! Onların “acı sözleri” etrafınızı saran yağcı ve yalaka takımın “övgü dolu” sözlerinden bin kez daha iyidir! Çünkü yağcı ve yalaka takım sizin “tepetaklak” oluşunuza alkış tutarken gerçek dostlarınız “üzülmeniz pahasına” da olsa sizi uyarmaya ve “tepetaklak” olmanızı önlemeye çalışmaktadır!

Evet, durum bu kadar vahimse yukarıda saydıklarımızı harfiyen yerine getirmeli ve hemen tatile çıkmalısınız!

Yoksa akıbetiniz hayra alamet görünmüyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi