Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İnandırıcı geliyor mu?

İnandırıcı geliyor mu?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Kızılay’daki katliamı, “Büyük bir zulüm” olarak tanımladıktan sonra, “İnsanlığımızdan utandık” açıklamasında bulunuyor!

Bu açıklama size inandırıcı geliyor mu?

Biz hiç inandırıcı bulmadık!

İnandırıcı bulmadık çünkü HDP kadroları bir taraftan böyle beyanlarda bulunurken bir taraftan da öldürülen teröristlerin cenaze törenlerine katılıp onlarla “gurur duyduklarını” açıklıyor ve “Yolları yollarımızdır” türünden laflar ediyorlar!

Zaten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu açıklamasının hemen akabinde, “Cizre’deki zulüm ne olacak?” diye lafı başka mecralara çekmeye çalışıyor! Cizre’de, Nusaybin’de, Sur’da, İdil’de ve öteki yerlerde işlendiği iddia edilen zulümler(!) durduk yerde mi ortaya çıkıyor?

Hendeklerin kazılmadığı, barikatların kurulmadığı, patlayıcıların stoklanmadığı öteki yerleşim merkezlerinde böyle bir zulümden(!) söz edebilirler mi?

HDP’li siyasetçiler yaşanan gelişmelere tek yönlü bakmaktan kendilerini kurtaramadıkça bu sorunun çözüleceğine inanmıyoruz!

HDP’li siyasetçiler gençlerin hangi nedenlerle sokaklara sürüldüğünü izah edebilirler mi?

Bugün kendilerinin “neleri eksiktir” de haklarını “silaha” sarılarak aramaktadırlar? “Cizre’deki zulümler ne olacak?” diye soranlar önce Cizre ve öteki yerleşim merkezlerindeki hendekleri, barikatları ve silah stoklarını ortadan kaldırmalılar!

Devlet hendeklerin, barikatların, silah stoklarının olmadığı yerlerde operasyon yaparsa o zaman, “Bu zulümler ne olacak?” sorusunun bir anlamı olabilir!

Yoksa devletin zulmün ortadan kaldırılması için attığı adımlara karşı çıkarak HDP’li siyasetçilerin varabileceği bir yer yok! Yanlış üzerine yanlış yapıyorlar!

Ve bu yüzden de kamuoyundaki puanları giderek düşüyor!

Artık dağdaki ve dağdan şehre indirdikleri militan kadrolar dışında arkalarında duran yok gibi!

Bir yandan teröre ve teröriste inanılmaz bir destek verirken bir yandan da “insanlığımızdan utandık” şeklinde açıklamalar yapmaları bu yüzden bize hiç inandırıcı olmuyor.

Büyük şehirlerde yaşayan insanlar HDP yanlılarının yapması muhtemel eylemler yüzünden diken üzerinde yaşarken yine HDP yanlısı siyasetçilerin döktükleri timsah gözyaşları boşuna akıtılmış olmaktan başka işe yaramıyor!

HDP’li siyasetçiler yandaşlarının uğradıkları zulmün(!) sona ermesini istiyorlarsa önce bombalı saldırıların yaşandığı anlarda “halay çekeceğiz” diye tutturmaktan vazgeçmelidirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi