Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yakışmıyor!

Yakışmıyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na böylesine çirkin bir polemiğe girmek hiç yakışmıyor!

Bir hanım bakan hakkında kullanmış olduğu sözcüklerin daha önce AKP’li bir bakan tarafından kullanılmış olması kendisini aklamaya yetmiyor!

CHP Genel Başkanı’nın bir hanım bakan hakkında kullandığı sözcükleri yazımıza almaya bile utanıyoruz!

Evet, bu sözcükleri ilk kullanan CHP Genel Başkanı değil! 

Daha önce AKP’li bir bakan tarafından İranlı bir işadamına hitaben bu sözcükler kullanılmış! Ama bu demek değil ki AKP’liler geçmişte kullandı diye CHP Genel Başkanı tarafından da rahatlıkla kullanılabilir! Üstelik bu sözcükleri ilk defa kullanan bakan erkektir ve o zaman fazlaca dikkat çekmeyen bu çirkin ifadeler hanım bakan hakkında kullanılınca bambaşka anlamlar kazanmış durumda! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çirkin ifadeleri kullanırken “bambaşka anlamlar” kazanacağını düşünememiş olacağına aklınız kesiyor mu?

“Bunları icat eden ben değilim, ilk kullanan ben değilim” gibi savunmalar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çirkin bir polemiği başlatmış olması ve ardından, “Sözlerimin ardındayım” diye işi inada bindirmesini kendisine hiç yakıştıramadık! Ne ona yakıştırabildik ne de kendisine destek çıkan CHP’li hanımlara ve onlara destek veren bayan gazetecilere! Mesela “Kılıçdaroğlu yüzde 100 haklı” diye yazılar döşenen hanımefendinin, “Yüzde 100 haksız” olduğunu düşünmekten kendimizi bir türlü alamadık!

Zira bir hanımefendinin hemcinsi hakkında “daha duyarlı” olmasını beklemek en tabii hakkımız olsa gerek!

Çocukların tacizini bahane ederek siyasette prim toplamaya çalışanlar bize göre yanlış ata oynamaktadırlar!

Tamam, çocukların tacizi oldukça önemli bir konudur ve mutlaka üzerine gidilmelidir!

Ama böylesine önemli konunun üzerine gidiyoruz derken de bir hanım bakan hakkında bambaşka anlamlar kazanacak ifadeler kullanmaktan özenle kaçınılmalıdır! Aralarından kimi “insaf sahipleri” CHP Genel Başkanı’nın sözlerinin maksadını aşan sözler olduğunu dile getiriyorlar ama CHP Genel Başkanı bu inceliği kavrayacak kadar “izan sahibi” olduğunu ortaya koymuyor!

Dilinden, “Benden önce AKP’liler kullandı” lafını bir türlü düşürmüyor! Allah aşkına AKP’liler tarafından yapılmış “yanlış bir hareketi” tekrara mecburlar mı? Bu nasıl bir mantık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi