Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bu kafayla giderlerse!

Bu kafayla giderlerse!

AKP’nin zirvesinde baş gösteren “görüş ayrılıkları” tabana doğru hızla yayılıyor! Ve yakın zamana kadar ekranlarda “birlikte” görünen isimler birbirlerine hiçbir ölçü tanımadan saldırıyor!

İçlerinden biri “AKP bu değil” diye isyan ederken, bir diğeri “AKP bu değil” diye isyan bayrağını açanları “çirkin ve adice operasyon yürütmekle” suçluyor!

“Şimdilik sadece uyarıyorum” diye gözdağı vermeyi de ihmal etmiyor! Şimdilik sadece “uyarıyor” ama uyarıları beklentilerini karşılamazsa kim bilir daha neler diyecek, neler yazacak! Çünkü birbirlerini çok iyi tanıyorlar! Tabir caizse birbirlerini ciğerlerine, iliklerine kadar biliyorlar!

“Kim ne yapmış, ne etmiş” hepsi hafızalarında kayıtlı! Birlikte oldukça seslerini hiç çıkarmıyorlar! Kim ne yaparsa yapsın, “nasıl olsa bizim arkadaşımız” havasındalar!

Ne zaman ki biri diğerinin nasırına basıyor! İşte o zaman eteklerdeki bütün taşlar dökülüyor! Düne kadar bir ve beraber olanlar bu defa birbirlerini “çirkin ve adice operasyon” yürütmekle suçluyor!

Bir de, “Şimdilik sadece uyarıyorum” diye tehdit etmeyi de ihmal etmiyorlar!

Yani lafı “ya bizim istediğimi hizaya gelirsiniz ya da bildiğimiz her şeyi ortaya dökeriz” havasına giriyorlar! Bu kafayla giderlerse “kapışma” oldukça yakın demektir!

Kapıştıkça da “kirli çamaşırlar” ortaya dökülecek! Evet, AKP’nin zirvesinde baş gösteren görüş ayrılıkları giderek tabana yayılıyor ve birbirlerine “meydan okuma” hız kazanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında her ne kadar “soğuk rüzgârlar” esse de onlar bunu gizlemeyi başarıyor ama tabandakiler aynı başarıyı tekrarlayamıyor! Hemen birbirlerine meydan okuyarak “kirli çamaşırlarını” ortaya dökmeye başlıyorlar!

Bu üstü kapalı savaş ne zamana kadar böyle sürer? Çok uzun süreceğine ihtimal vermiyoruz! Açık ve aleni kavganın “eli kulağında” olduğunu düşünüyoruz!

AKP içinde böylesine her an alevlenmeye hazır bir görüş ayrılığı varken “birlik ve beraberlik” içinde bir şeyler yapmaları mümkün mü?

Bu görüş ayrılığını görmezden gelerek, “rakiplerimi tasfiye eder yoluma devam ederim” diye düşünenleri büyük bir hüsranın beklediği söylenebilir! Göründüğü kadarıyla AKP’liler hızla bir “yol ayrımına” doğru gidiyorlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam âlemine yaptığı, “Birbirimize düşmeyelim” uyarısını önce AKP’lilere yapması gerekmez mi? Asıl onlar, “Bölücü değil, birleştirici olalım” uyarısına muhtaç değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi