Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Baki kalan bu kubbede!

Baki kalan bu kubbede!

ŞAİR, “Baki kalan bu kubbede hoş bir seda” demiş! Bu güzel sözün ışığında Ahmet Davutoğlu’nun kurultay öncesindeki sözlerini ele alsak nasıl olur?

“Nefis olur” herhalde değil mi?

“Giderayak ne diyordu” Ahmet Davutoğlu? Mesela, “Kongre benim arzu ettiğim bir şey değildi” diyordu!

Başka ne diyordu? Epey bir şey dedi de bizim aklımızda eşi Sare Hanım ile ilgili sözleri kaldı! Öfkesinden elini duvara vururken Sare Hanım’a da “sen sus” diye kızıp kızmadığını soran gazetecilere, “Sare Hanım’a ‘sen sus’ diye çıkışacağım, nerede ben de o cesaret” diyordu!

Evet, AKP kongresinin ardından Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından aklımızda kalanlar bunlar! Şimdi bu sözlere bakıp Ahmet Davutoğlu’nun sözlerinin, “Baki kalan bu kubbede hoş bir seda” kıvamında olup olmadığına karar verebilirsiniz! Bu sözler “hoş bir seda” alameti midir yoksa yakında kopması muhtemel bir “kıyametin” habercisi midir?

“Kongre benim arzu ettiğim bir şey değildi ama davam için her şeye katlanırım” türünde bir fedakârlık örneğinin “uzun ömürlü” olmasını kimse beklememeli! Çünkü fedakârlık yapması gereken sadece Davutoğlu değil! Ona bel bağlayanlar var, ümit bağlayanlar var! Bel ve ümit bağlayanlar arasında yıllanmış siyasiler var, güçlü sermaye grupları var! Yani? Yani Ahmet Davutoğlu, Sare Hanım’la ilgili bir soruya şakayla karışık cevap verirken, “Nerede ben de o cesaret” dediği gibi kongrenin yapılmaması konusunda “gereken cesareti” kendinde bulamamış olabilir ama ona bel ve ümit bağlayanların aynı şekilde hareket etmesini kimse beklememelidir! İktidar partisi uzun süredir adam harcamakla meşgul! Beraber yola çıktıkları insanlara “birer kulp takarak” saf dışı bırakıyorlar ve böylece güçlendiklerini düşünüyorlar!

Oysa farkına varmadan alternatiflerini oluşturuyorlar! Kırgınların, küskünlerin, bir kenara itilmişlerin, adam yerine konulmamışların sayısı hızla artıyor! Ve bu cenahtan yapılan açıklamalarda “Türkiye’nin daha fazla zaman kaybetmeye” tahammülü kalmadığı ilan ediliyor! Bu ne demektir?

Elbette bu sözler, “Siz bir şeyler yapmazsanız biz gerekli adımları atacağız” demektir! Kubbede kalan sedalar hoş mu değil mi? Karar sizin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi