Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ah Bekir Bey ah!

Ah Bekir Bey ah!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP kongresine gönderdiği mesajı dinlerken AKP’lilerin neden ayağa kalktıkları konusunda Mehmet Ali Şahin’den oldukça aydınlatıcı(!) bir açıklama geldi!

Mehmet Ali Şahin tarafından yapılan açıklama ayağa kalkmanın tüm sorumluluğunu Bekir Bozdağ’ın üzerine yıkıyor!

Mesaj okunurken önce divan başkanlığını yürüten Bekir Bey ayağa kalkmış! Bekir Bey’in ayağa kalktığını gören Binali Bey de ayağa kalkmış! Mehmet Ali Şahin ile Numan Kurtulmuş, “Böyle bir mesaj okunurken ayağa kalkılır mı?” diye bakışmışlar! Ama salondaki herkes ayağa kalkınca onlar da ister istemez ayağa kalkmışlar! Ancak doğru ve şık bulmamışlar!

Aslında böyle bir ayağa kalkış içlerine hiç sinmemiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aynen kendileri gibi düşündüğünü ve böyle ayağa kalkarak konuşmasının dinlenilmesini tasvip etmediğini düşünüyorlarmış!

İstiklal Marşı dışında ayağa kalkmayı doğru bulmazlarmış! Ama olan olmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı böylelikle ayak da dinlenilmiş! Kitle psikolojisi denilen şey bu olsa gerek!

Bir kişi bir hareketi başlattığı zaman arkasında kitlesel bir destek buluyorsa o harekete onaylamayanlar dahi sanki onaylıyormuş gibi onlara katılıyormuş demek ki!

Mehmet Ali Şahin’in açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da böyle bir davranıştan hoşlanmış olmayacağını ileri sürüyor ama konu ile ilgili olarak Beştepe’den bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmış değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu tavırdan rahatsız olmuş olsaydı birkaç kelime ile hoşnutsuzluğunu dile getirmez miydi?

Elbette hoşnutsuzluğunu dile getirmemiş olması bu tavırdan “rahatsız olmadığı” anlamına da gelmez ama böyle bir açıklamanın yapılmamış olması nedeniyle kafa karışıklığı devam edip gider!

Ve işin faturası Bekir Bozdağ’a kesilir!

“O ayağa kalktığı için Binali Bey de ayağa kalktı, onlar ayağa kalkınca bütün salon ayağa kalktı, sonunda biz de ayağa kalktık” gibi bir savunma üretilir! Ah Bekir Bey ah! Yaptığını beğendin mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi