Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Daha büyük hüsran!

Daha büyük hüsran!

Yakalanan darbecilerin verdikleri ifadeler gösteriyor ki aylar öncesinden “o gün darbe yapmaya” hazırlanmışlar!

Ve yapacakları darbenin “başarıya” ulaşacağından hiç kuşku duymamışlar! Sonuç bekledikleri gibi olmayınca “büyük bir hüsran” yaşadıkları ortada!

Akılları sıra “en ince planlara” kadar her şeyi yapmışlar!

Ama milleti “hor görünce”, milleti “adam yerine” koymayınca yaptıkları bütün hesapların fos çıkmış!

Yine darbecilerin verdikleri ifadeler gösteriyor ki bizler ne kadar eleştirirsek eleştirelim onlar kendilerini “İslami bir düzen” kuracak fedailer olarak görmüşler! Bütün kamu kurumlarına gizlice yerleşmeleri ve kendilerini olduklarından farklı gösterme gayretlerini de bu amaca bağlıyorlar!

Kendilerinden başka herkesi “din karşıtı” gibi görerek ömür boyu çalıştıkları açık! Darbe teşebbüsü sırasında millet sandıkları gibi sinmeyip de sokaklara dökülünce hüsran yaşamaları kaçınılmaz hale gelmiş! Şimdi onları “daha büyük bir hüsran” bekliyor!

Çünkü yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan belgeler söz konusu hareketin “İslami bir hareket” olmaktan çok “dış güçlerin” kontrolü altındaki bir yapılanma olduğunu ortaya koyuyor!

Yani “İslami bir hareket” için tüm kariyerleri ortaya koyan bu insanlar içinde bulundukları yapılanmanın İslami bir hareketle hiç ilgisi olmadığını görüp öğrenince “çok büyük bir hüsran” yaşayacaklar! Öyle ya “cennet hayaliyle yanıp tutuşurken” insanın kendisini “cehennemin kapısında bulması” kolayca kabullenilebilir bir durum olmasa gerek!

Karşılarındakini suçlayarak, onları hırsızlık ve yolsuzluk ile itham ederek yola çıkanların kendi hırsızlıklarının ortaya dökülmesi ve geldikleri hiçbir makamı aslında hak etmediklerinin belli olmasından sonra yapacakları fazla bir şey kalmamış olmalı!

Askeri liselere ve devlet memuriyeti kadrolarına soru çalarak girenlerin bugün insan içine çıkacak yüzleri olabilir mi

Evet, bütün bu yanlışlıklara cennet hayali ile imza atanlar şimdi dehşet içinde görüyorlar ki eylemleri kendilerini cennete değil cehenneme taşıyor! Allah kimseye böyle büyük hüsran yaşatmasın!

Zira bu büyük hüsran katlanılabilir gibi değil! Yaptıkları yanlışlıkların hesabını vermek üzere girdikleri cezaevlerinde akıl sağlıklarından olmazlarsa iyi! 

Bir de bel bağladıkları kişinin yaptığı açıklamalar var!

Haçlı ordusunu allayıp pullayan açıklamalar! O, Haçlı ordusundan karınıza kızınıza zarar gelmez derken Fransız askerleri plajlardaki Müslüman hanımları soymakla meşguller! Bundan büyük hüsran olur mu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi