Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Tam tersi olmuş!

Tam tersi olmuş!

NORMALDE olması gereken neydi İstihbarat örgütlerinin çetelerin içine sızarak oralardan aldıkları bilgileri devlete aktarmalarıydı, değil mi Ama ülkemizde bunun tam tersi yaşanıyor!

Çeteler istihbarat örgütlerinin içine sızarak bu örgütleri denetim ve kontrolleri altına almışlar! Sadece istihbarat örgütlerinin içine sızmakla yetinmemişler, askeriye ve polisin içine girerek bir güzel yapılanmışlar! Kamu kurumlarını ele geçirmeyi de ihmal etmemişler!

Başarısız darbe teşebbüslerinden sonra devletin içine nasıl sızdıkları ortaya çıkıyor! Öylesine sızmışlar ve öylesine güçlenmişler ki bir temizlik işçisini “silahlı kuvvetler imamı” tayin edecek kadar işi ileri götürmüşler!

Şimdi istihbaratın yeniden yapılandırılması söz konusu!

Böylesine ele geçirilmiş ve içine sızılmış bir yapının bu çete mensuplarından arındırılarak yeniden yapılandırılmasının kolay bir iş olmadığının farkındayız!

Adamlar bu konuda o kadar marifetliler ki bakır tencerenin “kalaylanması” gibi devletin her kademesine alabildiğine nüfuz etmişler!

Bunu çaktırmadan yapmayı başarmışlar! Şimdi binlerce kamu çalışanı tasfiye ediliyor! Binlerce kişi tasfiye edilecek ama “Tamam, kamuyu çete mensuplarından tamamen temizledik” demek pek mümkün olmayacak!

Akıllarda hep “Acaba daha birileri kaldı mı” sorusu olacak!

Kuşkusuz bu arada kurunun yanında epey yaş da yanacak!

“Bu da mı onlardan” şüphesi ile pek çok kişinin rahatı ve huzuru bozulacak! Baksanıza Cumhurbaşkanı Erdoğan bile yakın zamana kadar hiç şüphe duymaması yüzünden “Allah ve millet bizi affetsin” diye dua ediyor!

Bütün bunlar başımıza hep istihbarat örgütlerinin çetelerin içine sızması yerine çetelerin istihbarat örgütlerinin içine sızması yüzünden geldiği açık! Yani yıllardır olması gerekenin tam tersinin yaşanmış olmasından dolayı bugün başımız çok ağrıyor! Dileriz bundan sonrası için sağlam adımlar atılır ve tersine çalışan mekanizma doğru çalışır hale getirilir!

Tam tersine çalışmakta bu yapı doğru hale getirilemezse başımıza daha çok felaket gelir ve biz daha yıllar boyu çeteler ile mücadele etmek zorunda kalırız!

Evet, yapılacak ilk iş istihbarat zaafının giderilmesidir!

Bayram sohbetlerinin çoğunu 15 Temmuz sonrası yaşadığımız olaylar teşkil etti! Eş dost, konu komşu hep yaşanan sıkıntıları dile getirdiler ve bir daha “bu tür sıkıntılar” yaşanmaması için dualar edildi! Umarız dualar kabul olunur ve istihbarat zaafı giderilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi