M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Türkiye’nin Kripto Yahudileri

Türkiye’nin Kripto Yahudileri


HER büyük zengin Yahudi değildir ama Yahudi kökenli oldukları bilinmeyen nice büyük süper zengin Yahudidir.
Para onları çeker, onlar parayı çeker.
Büyük zenginlerden bahs ediyorum, orta büyüklerden değil.
Dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar Yahudiler iktisadî, mâlî (finansla ilgili), ticarî konularda çok başarılıdır.
Yahudiler derken sadece tek kimlikli Musevîleri ele almıyorum, Kripto Yahudileri de bu daire içine alıyorum.
Jak Kamhi, İzak Alaton… Onlar tek kimliklidir.
Bir de iki kimlikli, dıştan Müslüman görünen, asıl kimlikleri ise Yahudi olanlar var. 
Musevî dinini bırakmış, İslam’a geçmiş… Onlara bir şey diyemeyiz. İslamda ırkçılık yok, Yahudi samimiyetle, ihlasla Müslüman olursa kardeşimiz olur.
Ancak şu realiteyi de gözden ırak tutmamamız gerekir. Dinen Müslüman oldu ama damarlarında Yahudi kanı dolaşıyor.
Bugün ülkemizde çeşit çeşit Kripto Yahudi yaşıyor.
Sabataycılar… Saferad Yahudiler… Eşkenaz Yahudiler… Alevî Yahudiler… Kürt Yahudiler… Kırımçaklar… Tatlar… Meşhed Yahudileri… Pakraduniler…
Müslüman olmadıkları halde dıştan Müslüman gibi görünen Yahudileri araştırmak caiz midir.. Onlara göre caiz değildir, ayırımcılık yapmaktır, insan haklarına aykırıdır… Bendenize göre caizdir… Müslüman çoğunluğun, Müslüman olmadığı halde Müslüman görünen iki veya üç kimliklileri tanımaya hakkı vardır.
***
Şu en fazla seksen milyon nüfusu olan ülke halkının otuz milyonu İstanbul’a ve çevresine toplandı. İstanbul rantçılar tarafından aşırı şekilde büyütüldü. Bu şehrin coğrafyası en fazla beş milyon insan taşıyabilecekken, bu miktar altı misli çoğaltıldı. İstanbulun çevresi hadsiz hesapsız sayısız yeni inşaatlarla dolu. Bazıları gökdelen ve rezidans şeklindeki inşaatlar hızla devam ediyor. Bu gidişle nüfus yakında kırk milyon olacaktır. Türkiyenin boşalan yerlerine ileride başka nüfuslar mı getirilmek isteniyor.. İstanbul yeni yüksek binalar kaldırmaz. Nüfusu bizden fazla olan Almanyanın Berlini (İstanbulu) beş milyon nüfuslu da, bizimki niçin otuz milyon.. İstanbulu kurtarmak için (1) Yeni inşaatlara, binalara izin verilmemelidir, (2) Nüfusu azaltmak için radikal çareler ve çözümler bulunup hayata geçirilmelidir, (3) Rantçı saltanatına ve hakimiyetine son verilmelidir… Büyük bir zelzelede veya savaşta şehir duman olur.
***
Çok büyük dev bir kazan… Altında cehennemî ateşler yanıyor… İçindeki iğrenç sıvılar fokur fokur kaynıyor, çevreye burun direklerini kıracak derecede kötü kokular saçıyor… Kazanda fitne, fesat, gıybet, iftira, yalan, dolan, nifak, küfür, şirk, sapıklık, fuhuş, azgınlık, şehvet, haram, günah var. Bütün münkerat kazanda. Kazanın altındaki ateşleri insî ve cinnî şeytanlar habire üflüyor. Büyük şeytanlar, deccallar, kezzablar kazanı dev kepçelerle karıştırıyor. Kazan o kadar ısınmış ki, patlamaya hazırlanıyor. Ve ve ve… Bizim sahte sofu, yalancı dindar o kazanın içine atlıyor, yüzme havuzuna atlar gibi. Adam feci şekilde yanıyor.
***
HER Müslüman evinde mutlaka bir Hilye levhası bulunmalı. Hilye, hat ve tezhip sanatıyla, Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) portresidir. Fakir aileler matbaa baskısı çok ucuza güzel bir Hilye alıp asabilir. Orta halliler, iki bin liraya (hattı ve süslemesi orijinal olan ama birinci sınıf olmayan) ucuz Hilyeler; zenginler ise beş on bin liraya birinci sınıf hatlı ve tezhipli sanat eseri Hilyeler edinmelidir. Yüz binlere satılan antika Hilyeler de var. Hilyede din vardır, sanat vardır, bereket ve korunma vardır. Müslüman halka hilye kültürünü kimler, hangi kurumlar, kuruluşlar kazandıracak (Yerli hattatların bir kısmı ucuza, normal ve makul fiyatlara yazmazsa, İranın Sünnî hattatlarına yazdırılabilir. Sünnî dedim, Şiî olanlar Hilye levhasına Hulefa-i Râşidîn’in ilk üçünü yazmıyor)… Cep telefonuna iki bin lira veren dindar bir Müslümanın iki bin liralık bir Hilyesi olmaması doğrusu büyük eksiklik ve ayıptır. 17.12.2016
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi