Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kızım sana söylüyorum!

Kızım sana söylüyorum!

ABD’nin Suriye’de izlediği politika tam anlamıyla “Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” politikasından başka bir şey değil! ABD uçakları Suriye uçağını düşürüyor, düşürme gerekçesini de “SGD’yi vurdukları için” diye açıklıyor.
 
SGD yani PYD ve YPG!

Amerika’nın bu örgütlerin kılına bile dokunulmasına rızası yok, adeta onların üzerine titriyor ve gözü gibi bakıyor.
Kim onlara bir şey yapmaya kalkışacak olursa hemen harekete geçip cezalandırıyor. Bu tür örgütler Amerika için o kadar önemli ki Rusya ile ilişkilerini riske atmayı bile göze alabiliyor. Sözüm ona Suriye sorununun çözümü için Rusya ile koalisyon kurmuşlardı ve birlikte hareket edeceklerdi ama bu örgütler söz konusu olunca gözleri hiçbir şeyi görmüyor.
 
Amerika’nın hedefi sadece Suriye’yi cezalandırmak değil. SGD’yi vuran Suriye uçağını düşürürken elbette PYD ve YPG’ye karşı benzer operasyonlar yapmayı düşünen ülkelere de bir gözdağı verilmiş oluyor. Yani “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” deniliyor.

Bu karar üzerine Rusya harekete geçiyor ve ABD’yi Fırat’ın batısına geçmemesi hususunda uyarıyor. Geçerse karşılık verileceğini duyuruyor. Rusya’nın bu resti karşılığını buluyor ve koalisyonda yer alan Avustralya gibi kimi ülkeler Suriye’de hava operasyonlarını durduklarını ilan ediyorlar. Evet, burnumuz dibinde akıl almaz olaylar yaşanıyor.
 
Ve bu olayların ülkemize sıçrama riski çok yüksek. Amerika Suriye uçağını düşürürken elbette Türkiye’ye de aba altından sopa göstermiş oluyor.

Lisan-a hal ile “PYD ve YPG’ye bu topraklarda bir şey yapmaya kalkışma” diyor. Anladığımız kadarı ile Türkiye etrafındaki çember giderek daralıyor.

Bir yandan PYD ve YPG gibi örgütlere arka çıkılarak, bir yandan da Katar olayı bahane edilerek Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çabalanıyor. Türkiye’ye Katar’a uyguladıkları ambargo misali uygulamalar yapmaya kalkışırlarsa bizim açımızdan sürpriz olmayacaktır. Zira biliyoruz ki “ayıdan post, gavurdan dost” olmaz.
Bunların dostlukları da, müttefiklikleri de, stratejik ortaklıkları da hepsi sahtedir. Yine biliyoruz ki hedeflerinde bu coğrafyayı yeniden şekillendirmek bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi