Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hâlâ aynı kafa!

Hâlâ aynı kafa!

ABD ile üst düzeyde yapılan görüşmelerden sonra öyle bir hava estirilmişti ki sanırsınız ilişkiler normalleşecek yani ABD Türkiye’nin hassasiyetlerini paylaşacak!

Oysa ne gezer!

Karşımızda hâlâ aynı kafa var.

Hâlâ Afrin’de yaşanan gelişmelerin DEAŞ üzerinde toplanması gereken dikkatlerin başka noktalara kaydığını ve bundan dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını söylüyorlar. Gelin üst düzeydeki görüşmelerde neler konuşulduğunu bir kez daha hatırlayalım ve hatırlatalım.

Kuşkusuz ABD tarafı DEAŞ’ten şikâyetçi olmuş ve birlikte mücadele edilmesini istemişti. Türkiye’nin buna cevabının “memnuniyetle” demekten başka bir şey olmadığı biliniyor.

Peki, Türkiye ne istemişti?

Türkiye’de PKK’nın yurt dışı uzantıları YPG, PYD ve SDG gibi güçlerin terörist eylemlerine dikkat çekerek bunlarla mücadele edilmesi gerektiğine dikkatleri çekmişti!

Türkiye’nin bu haklı talebi karşısında ABD’lilerin aynı şekilde “memnuniyetle” demedikleri malum!

Çünkü onlar söz konusu örgütleri birlikte çalıştıkları yol arkadaşları olarak görüyorlar ve onlara hiç toz kondurmuyorlar.

Muhtemelen de o görüşmelerde bu tür sorulara kaçamak cevaplar vererek geçiştirmeyi tercih etmişlerdir.

Çünkü ilişkileri normalleştiriyoruz havasını estirerek vakit kazandıktan sonra yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar.

Hâlâ Afrin’de yaşanan olayların Suriye’nin doğusunda DEAŞ’e karşı birlikte mücadele ettikleri YPG mensuplarının Afrin’e doğru kaymaya başladığını öne sürerek bu durumdan yakınıyorlar.

Yani Türkiye’nin endişe ve kaygılarını zerrece dikkate almayıp tüm dikkatlerin DEAŞ ile mücadele üzerinde odaklanmasını istiyorlar. Bu kafa ile iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini beklemek sonucu aptallığa varan bir iyimserlik olur.

İlişkilerin normalleştiği falan yok.

Öyle anlaşılıyor ki Amerikalılar gelip bir iki görüşme yaparak Türkiye’nin gazını almaktan ve bir süre daha zaman kazanmaktan başka bir hesap içinde değiller.

Hâlâ Türkiye aleyhine çalışan terörist grupları eğitmeyi ve donatmayı sürdürüyorlar! Türkiye’nin bölge ile ilgili hassasiyetlerinin hiçbiri Amerikalıları ilgilendirmiyor. Zira nihai hedeflerinde Büyük Ortadoğu Projesi diye bir gizli hesap var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi