M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İstediğim Bazı Şeyler

İstediğim Bazı Şeyler

*İç barış ve sosyal uzlaşı istiyorum.

*Türklerin, Kürtlerin, diğer etnik kökenlilerin barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istiyorum.

*Sünnîlerle Alevîlerin kardeş olmasını istiyorum.

*Resmî ideolojinin kaldırılmasını, onun yerine millî kimliğin ve kültürün, evrensel değerlerin, bilgelik kurallarının hâkim olmasını istiyorum.

*İngiltere’de olduğu gibi din ve devletin barışık olmasını ve işbirliği yapmasını istiyorum.

*İngiltere’de olduğu gibi ve kadar din ve inanç hürriyeti, dinine uygun hayat sürebilme, din eğitimi yapma serbestliği istiyorum.

*Âdil hukuk, âdil kanunlar, âdil yargı, adalet istiyorum.

*Toplumun ahlaklı, faziletli, doğru ve dürüst olmasını istiyorum.

*Başta kadınlar ve kızlar olmak üzere herkesin iffetli, namuslu, şerefli olmasını istiyorum.

*Türkiye eğitim sisteminin dünyanın birincisi olmasını istiyorum.

*Medyanın vatansever, erdemli, meziyetli, vasıflı, faydalı bir medya olmasını istiyorum.

*İsraf istemiyorum, kanaat istiyorum.

*Türkiye’nin, dünyanın en yeşil ülkesi olmasını istiyorum.

*Tarımda ülkemin Hollanda’dan ve İsrail’den daha ileri, daha üretici olmasını; tarım ürünlerimizin dünyaya ihraç edilmesini istiyorum.

*Türkiye’nin, düşüncede kültürde mimarlıkta eğitimde üniversitelerde dünyaya örnek olan, yön veren örnek bir ülke olmasını istiyorum.

*Türkiye’nin dünyanın en şeffaf ve temiz ülkesi olmasını istiyorum. (Şu andaki notumuz, 100 üzerinden 41’dir. Bendeniz 9,5 olmasını istiyorum.)

*Ülkemin dünyanın en güvenli huzurlu âsayişli ülkesi olmasını istiyorum.

*Halkımın iyi ve sağlıklı beslenmesini, dünyanın en sıhhatli halkı olmasını istiyorum.

*Türkiye’nin, Japonya’nın önünde, dünyanın el temiz ülkesi olmasını istiyorum.

*Devlete kafa tutan çetelerin, mafyaların, rantcelalilerinin temizlenmesini istiyorum.

*Rüşvetin kökünün kazınmasını istiyorum.

*Devlet ve belediye bütçelerinin hortumlanmasının önlenmesini, hortumculara caydırıcı çok ağır cezalar verilmesini istiyorum.

*Lüks ve israfın önlenmesini istiyorum. Lüks meskenlere, lüks otomobillere, lüks hayat tarzına çok ağır vergiler konulmasını istiyorum.

***

HACI BEYE:

Cuma ezanın okunduktan sonra hutbenin bir kısmına (bazen hutbeyi kaçırıp sadece namaza) yetişecek şekilde camiye gidiyormuşsunuz; giderken personele, aman çocuklar işe güce kasaya mukayyed olun, müşterilere iyi hizmet edin, ben namazı kılıp hemen koşar dönerim diyormuşsunuz. Hacı bey, bu fakiri iyi dinleyiniz: Cuma ezanı okununca dükkânların, iş yerlerinin, lokantaların, büroların kapatılması ve Müslümanların Allah’ı anmak üzere camilere gitmesi gerekir. Üç kuruşluk ticaret için dinin kesin hükümlerini çiğnemeyiniz. Cuma ezanı okunduktan sonraki ticaretin hayrı, bereketi olmaz. (Diyanet’in bu konuda halkı uyarması gerekir.)

***

Hiçbir ilahiyatçının, din hocasının, şeyhin kesin din hükümlerini çiğnemeye hakkı ve salahiyeti yoktur. Din işleri, Şeriat ve fıkıh ne diyorsa öyle yapılacaktır. Zaruriyat-i diniyeyi inkâr edenler dinden çıkar. Namaz fıkha uygun olarak kılınacaktır. Zekât Kur’an’a, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun şekilde ödenecektir.   

***

Kur’an’da, “Allah katında din İslam’dır” buyruluyor. Bir insana, Hz. Muhammed aleyhisselamın nübüvveti, tebliğatı, Kitabı, dini bildirildikten, anlatıldıktan, açıklandıktan sonra, o kimse bunu kabul etmezse; inkâr, red ve tekzib ederse, onun için necat, felah ve kurtuluş yoktur. Zamanımızda İslam’dan başka hak din olduğunu, o dinlerin bağlıların da ehl-i necat ve ehl-i Cennet olduğunu iddia edenler, zaruriyat-ı diniyenin çok önemli bir maddesini inkâr ettikleri için dinden çıkmış olurlar. (2007’de EHL-İ KİTAB CENNETLİK Mİ? başlıklı, müellifi büyük alim, büyük fakih, büyük müfessir MUHAMMED ALİ es-SABUNÎ olan çok önemli bir broşür yayınlamıştım. Arzu edenler Bedir Yayınevi’ne uğrayıp bir adet alabilirler.  Posta ve kargo ile gönderilmez.)

***

Yukarıda ismini verdiğim broşürden bir cümle: “Cennet’e girmek için Hz. Muhammed aleyhissalatüvesselama iman etmek ve ona tâbi olmak şarttır.” (s. 6)

***

Türkiye Müslümanlarına: (1) Beş vakit namazı yüzde doksan beşiniz dosdoğru kılmadıkça kurtulamazsınız. (2) Zekâtı, Allah’ın emr ettiği ve Peygamberin tarif ettiği şekilde dosdoğru ödemedikçe kurtulmazsınız. (3) Tek bir Ümmet yapısı içinde birlik ve beraber içinde olmadıkça kurtulamazsınız. (4) Raşid bir İmama biat ve itaat etmedikçe kurtulamazsınız. (5) İslam ahlakının ilke ve hükümlerine bağlanmadıkça, ahlaklı ve faziletli olmadıkça kurtulamazsınız. (6) Dini kendinize değil, kendinizi dine uydurmadıkça kurtulamazsınız.

***

Tokatlar ve silleler dünyası...

***

Şiddetli yağmurlar yağmış, seller oluşmuş, sekiz köprü yıkılmış, bir yığın felaket cereyan etmiş... Kabahat yıkılan köprülerde mi, yoksa onları çürük yapan ve yaptıranlarda mıdır? Sahil yolu mu kabahatlidir, onu yapan zihniyet mi?

***

Bu ülkedeki bütün kötü, olumsuz işlerden dolayı Sünnî Müslümanlar birinci derecede sorumludur. Devlete, halka, vatana, dine sahip çık(a)madılar.

***

Recep Tayyip beyin getirdiği geniş hürriyetten niçin istifade edip de, plan ve programlı bir şekilde hizmet etmiyoruz?

***

İyi vasıflı üstün subay, öğretmen, hukukçu, idareci, sınav sorularını çalıp bizim ehliyetsizleri haram yollarla kazandırarak değil; en ehliyetli, en liyakatli, en istidatlı çocuklarımızı üstün ve vasıflı subaylar, öğretmenler, hukukçular, idareciler olarak yetiştirmekle olur.

***

Vicdanlarıyla cüzdanları arasında kalıp cüzdanlarını tercih edenlere, adaletsizlik edenlere, yolsuzluk edenlere, rüşvet alanlara, ihalelere fesat karıştıranlara, hortumlama yapanlara yazıklar olsun!.. Cehennemlik işler yapıyorlar.

***

Bütün cami imamlarının icazetli fakih olması gerekir. İmamlığı, para ve maaş karşılığında namaz kıldırma memurluğu haline getiren bir İslam toplumu yıkılmaya mahkûmdur.

***

Altın oranlı güzel ve sanatlı cami binası yapamayan bir İslam toplumu medenî bir İslam toplumu değil, bedevî bir toplumdur.

***

Kasımpaşa’nın arkalarında yaptırılan insan boyutuna ve fıtrata aykırı dev mesken binalarında, bir dairenin aylık giderleri (Koruma vs.) ayda üç bin lira olacakmış. Ayda üç bin lira ödeyerek mülk satın alınabilir.

***

Şevki beyciğim yazılarınızı on beş senedir muntazaman okuyorum, çok istifade ediyorum diye söze başladı. Bu ilk cümlesi onu anlamama yetmişti.

***

Şu seksen milyonluk ülkede, mesela AhmedZiyaüddinGümüşhanevî gibi hizmet eden bir kişi var mı?

***

Bir eli yağda bir eli balda, gel keyfim gel bir hayat tarzı, lüks mesken, lüks oto, lüks yemekler, lüks giysiler, beş yıldızlı oteller... Ve bu herif Din-i Mübin-i İslam’a hizmet ettiğini söylüyor ve sanıyor. Fesubhanallah!

***

Ehl-i dünyaya: Sizin söylediklerinizin, yaptıklarınızın, saltanatınızın, tozunuzun dumanınızın, debdebenizin, tantananızın iki rekât gayr-i müekked bir namaz kadar kıymeti yoktur.

***

Nereye gidiyoruz?..

***

İnşaallahTitanic batmaz.

***

Bu devirde Nuh aleyhisselamın gemisi İslam dini Şeriatı hikmeti ve ahlakıdır. Kurtulmak isteyenler bu gemiye binsinler.

***

Şu altı rıza dairesi içinde bulun: Rab olarak Allah-ü Teala’dan razı ol... Kitab olarak Kur’an’dan razı ol... Din olarak İslam’dan razı ol...  Nebi ve Resulullah olarak Muhammed Mustafa’dan (salât ve selam olsun ona) razı ol... Şeriat olarak İslam Şeriatından razı ol... Ümmet olarak Ümmet-i Muhammed’den razı ol.

***

Şeriata aykırı işler yapan, sözler söyleyen birine: İyi bil ki, Şeriat-ı Garra-i Ahmediyye dışında her şey hederdir.

***

Azılı, saldırgan İslam ve Ümmet düşmanları hep birlikte, var güçleriyle İslam’a karşı çıkıyorlar da; Müslümanlar niçin hep birlikte dinlerini savunmuyor, korumuyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi