Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Gerekli tedbir!

Gerekli tedbir!

Tedbir!

İlave tedbir!

Gerekli tedbir!

Son günlerde iktidar sözcüleri yaptıkları açıklamalarda en çok yukarıda sıraladığımız sözcükleri kullanıyorlar.

ABD Başkanı Trump’ın papaz Brunson’u bahane ederek Türkiye’ye karşı açmış olduğu ekonomik savaş iktidar sözcülerini tedbir kelimesini daha sık kullanmaya sevk etmiş durumda!

Ağızlarını her ne zaman açacak olsalar mutlaka bir tedbirden söz ediyorlar.

İktidar sözcüleri, “Millet oyunu gördü” diye lafa girip, “Erdoğan ve Albayrak olmasaydı bu ekonomik saldırıyı atlatmak hiç kolay olmazdı” diye cümlelerini tamamlıyorlar.

Evet, millet bir şeyler döndürülmeye çalışıldığını fark etti ama ekonomik saldırının atlatıldığını söylemek için vakit henüz çok erken değil mi?

Çünkü söz konusu saldırı sıradan basit bir saldırı değil!

Saldırının ardında ABD gibi küresel bir güç var ve bu gücün başında da Trump gibi “ne yapacağı” belli olmayan bir “akıl fukarası” bulunuyor. ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye açtığı ekonomik savaş kendi ülkesinde bile eleştiri konusu olurken o hala “dediğim dedik” havasını estiriyor ve papaz Brunson’un henüz tahliye edilmemiş(!) olmasını bahane ederek, “Neler olacağını göreceksiniz” diye tehditlerini sürdürüyor.

Ve adamları “yeni yaptırımlardan” söz ediyorlar.

ABD Başkanı Trump ve ekibinin böylesine bastırdığı bir ortamda saldırının atlatılmış olduğunu söylemek için vaktin henüz “çok erken” olduğunu düşünüyoruz.

Dolar kurunun gerileme seyrine girmesi elbette “olumlu bir gelişme” olarak karşımızdadır. Ama bu demek değildir ki artık alıp başını gitmeyecek. İpin ucu Trump gibi isimlerde olduğu sürece dolar kuru her an sıçramalara sahne olabilir. Bu da bizim açımızdan beklenmedik bir adım olmaz.

Ve biz “tedbir, ilave tedbir ya da gerekli tedbirler alınmıştır” türünden açıklamaları daha çok duymaya hazırız.

Zaten ipin ucunu ellerinde tutmakta olan Trump ve adamları alınan tedbirleri yeterli bulmadıklarını açıklayarak işin içine limon sıkmayı ihmal etmiyorlar.

Kontrolleri altındaki kuruluşları devreye sokarak alınmış olan tedbirlerin kredibiliteyi inşa etme konusunda yeterli olmayacağını ilan ederek kafa ve mide bulandırmayı sürdürüyorlar.

Bu şartlar altında tedbir sözcüğü daha çok duyulacak demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi