Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ne konuşalım?

Ne konuşalım?

Yazı başlığımıza bakıp, “Bu ne biçim soru, herkes istediğini konuşur, size ne” diye düşünenler için hemen açıklayalım.

Söz konusu başlığı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasından esinlenerek koyduk. Zira TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu diyor ki:

-Bırakın futbolu, siyaseti nasıl para kazanacağız onu konuşun!

Aramızdan bazılarına “nasıl para kazanacağız onu konuşun” teklifi ters gelebilir. Laf aramızda biz de bu teklife çok sıcak bakanlardan değiliz.

Konuşma konularımızı tespit ederken “nasıl para kazanırız” konusu bizim hiç önceliklerimiz arasında yer almaz.

Ancak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun böyle bir teklifi var kendisi de konuşmasının devamında bu tavsiyesine oldukça uyumlu şeyler söylüyor.

Mesela TOBB bağlı odalar arasında İngilizce bilmeyen bir oda kalmaması gerektiğini savunuyor. Göreve başladığında TOBB’a bağlı beş oda İngilizce konuşurken şimdi İngilizce bilmeyen beş oda kaldığını söylüyor.

Yakında bunun da sıfırlanacağı müjdesini veriyor. Diyeceksiniz ki bu lafların “nasıl para kazanırız, onu konuşalım” tavsiyesi ile ne alakası var?

Yanlış hatırlamıyorsak TOBB Başkanının bir de “dil okulu” bulunuyor. Sayın başkan açıklamasında yaptığı tavsiyeye gayet uygun davranıyor bir yandan futbol ve siyaset dışı konuşmuş olurken bir yandan da para kazanmak için kollarını sıvamış oluyor. Dil okulu bulunan birinin herkesten İngilizce konuşmasını beklemesinden daha doğal ne olabilir?

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yakın zamana kadar Kayseri’de iki şeyin hiç konuşulmadığını, siyaset ve futbolun asla gündem oluşturmadığını ileri sürüyor.

Bugün herkesin siyaset ve futbol otoritesi kesildiğini iddia eden TOBB Başkanı, “Kardeşim sana ne. Sen gittin oyunu verdin, işin bitti. Sen artık girişimciliği konuş” diyerek konuşmasını şöyle sürdürüyor:

“Kayserili eskiden böyle yapardı. Akşam oturup kim ne kazanmış, nasıl kazanmış bunu konuşurdu. Başka mevzuu yoktu. Kimsenin dedikodusu falan yok. Kayserilinin arkasındaki sırrı bu! Bırakın siyaseti futbolu, nasıl para kazanacağız onu konuşun. İnsan ne konuşulursa ona odaklanır.”

Evet, TOBB Başkanı’nın tavsiyesini gazetelerden okumuşsunuzdur ama biz bir kez daha hatırlatalım dedik. Hoşunuza gittiyse bu tavsiyeye uyabilirsiniz ama para kazanmaktan önemli şeyler olduğunu hiç unutmayın.

Mesela para kazanma yerine ahiret ile ilgili çalışmalar da yapabilirsiniz. Bizden hatırlatması, gerisi size kalmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi