Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Cahil mi, hain mi?

Cahil mi, hain mi?

AKP’liler arasındaki “görüş ayrılıkları” giderek “kapanamaz” bir hâl alıyor. AKP’li Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, “Bundan sonra McKinsey ile çalışacağız” açıklamasının ardından başlayan oldukça sert eleştiriler görüş ayrılıklarının temelini oluşturuyor.

Eleştirilerden fevkalade rahatsızlık duyduğu anlaşılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak McKinsey ile ilgili yorumları şöyle değerlendiriyor:

Yorumlar cehaletten değilse ihanettendir!

McKinsey ile ilgili en sert yorumlar kimden geldi?

Hatırlarsanız bu yorumlar bugüne kadar sürekli AKP’yi desteklediğini ilan eden dostumuz Dilipak’tan gelmişti!

Bakan Albayrak’ın değerlendirmesinden yola çıkarsak şimdi dostumuz Dilipak için ne diyeceğiz?

“Cehaletini sergiliyor” mu diyeceğiz yoksa “ihanet ettiği” yargısına mı varacağız? Elbette ikisini de yapmayacağız! Zira biz bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak gibi düşünmüyoruz ve her eleştireni hain ilan etmelerini iktidar sözcülerine yakıştıramıyoruz.

Uzun bir süredir bunu yapıyorlar ve sırf bu yüzden epey dost yitirmiş durumdalar.

Bugüne kadar hep kendilerini destekleyen isimleri bile, “Cehenneme kadar yolunuz var” deme noktasına getiriyorlarsa izledikleri politikaları gözden geçirmeleri gerekmez mi?

Evet, iktidarın izlediği politikalar bugüne kadar yan yana, kol kola, can cana olanları karşı karşıya getirmiş bulunuyor.

Bakan Albayrak ve O’nun gibi düşünenler “en kötü günlerin geride kaldığını” savunurken dostumuz Dilipak ve O’nun gibi düşünenler de bizleri daha kötü günlerin beklediğini ileri sürüyorlar.

Eskiden bu tür görüş ayrılıkları farklı partiler arasında yaşanırken şimdi bu halin iktidar partisinin çatısı altına sıçramış olması acaba AKP kurmaylarına bir şey demiyor mu?

Konuşurken ilerisini gerisini hiç düşünmeden konuşuyorlar.

Ve yıllardır kendilerini destekleyenleri cahillik ya da hainlik ile suçlamakta bir beis görmüyorlar. Oysa eleştiriye birazcık tahammül gösterebilseler ve “bugüne kadar yanımızda yer alan insanlar şimdi niye karşımızdalar?” diye bir nefs muhasebesi yapabilseler belki pek çok sorunu çözecekler.

Ama aralarındaki görüş ayrılıkları kapanacak gibi görünmüyor. Bir kısmı diğerlerine “cahil ya da hain” derken “cahil ve hain” ilan edilenler de ötekilere, “Cehenneme kadar yolunuz var” diye meydan okuyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi