Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Çuvallama mı yol kazası mı?

Çuvallama mı yol kazası mı?

McKinsey olayı yeni sistemin başına gelen büyük bir çuvallama mı yoksa oldukça önemli bir yol kazası mı?

Yaşanan olay yeni sistemle birlikte sona ermesi beklenen çok başlılığın henüz sona ermediğini ortaya koymuş bulunuyor. Eski sistem Cumhurbaşkanı’na gerektiği kadar önem vermemekle suçlanıyor ve yeni sisteme yani başkanlık sistemine geçildiğinde böyle aksaklıklar yaşanılmayacağı sanılıyordu.Ancak McKinsey olayı bizlere gösterdi ki her şey eskisi gibi aynen devam ediyor.

Önce oldukça net bir açıklama yapıldı ve kurulacak yeni ofisin McKinsey ile çalışacağı ilan edildi.

Mckinsey ismi üzerinde yoğun eleştiriler başlayınca eleştirilerin önünü kesebilmek için şirketin icracı olmayacağı sadece fikir vereceği söylenmeye başladı. Ne var ki bu tür açıklamalar eleştirilerin önünü kesemediği gibi bir de artmasına yol açtı.

“Nasıl bir sözleşme yaptınız, kaç para vereceksiniz?” gibi sorular McKinsey açıklamasını yapanları iyiden iyiye köşeye sıkıştırdı.

Sadece kendilerine muhalif olanlar değil yandaş olanlar bile isyan bayrağını açıp, “Cehenneme kadar yolunuz var” deme noktasına geldi.

İşte bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girdiği görüldü. Erdoğan bakan arkadaşlarına, “Hiçbir danışmanlık almayacaksınız” talimatını verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, “Biz bize yeteriz” diyerek tartışmaya son noktayı koymaya çalıştı. Evet, McKinsey olayı yeni sistemin yani başkanlık sisteminin henüz rayına oturmadığını herkesin kendi kafasına göre hareket ettiğini gözler önüne serdi. Bu açıdan bakıldığı zaman yaşanan olay büyük bir çuvallama olarak da görülebilir önemli bir yol kazası olarak da değerlendirilebilir.

Olayın içinde olan çevreler bu kadar önemli bir konuda kendi kendilerine karar almadıklarını, attıkları her adımdan Külliye’nin haberdar olduğunu dile getiriyorlar. Açıklanan kararın her kesimden gördüğü büyük tepki karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumu toparlama adına böyle bir yola başvurduğunu ifade ediyorlar.

Hangi gerekçe ile olursa olsun böyle bir açıklamanın yapılmış olması yeni sistemin henüz rayına oturmadığını ve umulan birlikteliğin henüz sağlanamadığını ortaya koyuyor.

Adına ister büyük bir çuvallama denilsin, ister önemli bir yol kazası denilsin. Yaşanan bu badireye henüz tam anlamıyla atlatılmıştır gözüyle bakamıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi