M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Kadir Beye Sövenlere

Kadir Beye Sövenlere

Kadir Mısıroğlu beyefendi tarihçidir, yazdığı kitaplar, doldurduğu kasetler üst üste konulsa boyunu aşar. Paşa düşmanı çamuru ile onu red ve cerh etmeye kalkışanlar çok ayıp ediyor.  İtiraz edenlerin gerekçeli konuşmaları yazmaları, belgelerle sahih bilgelerle ortaya çıkmaları, cedel ilminin kurallarına riayet etmeleri, her hâl u kârda medenî ve insaflı olmaları icap eder.

***

Aşağıdaki metni lütfen ve merhameten on kere tekrar edelim, ezberleyelim: Türkiye’min eğitimde dünya birincisi olmasını arzu ve temenni ediyorum. Bizden küçük iki ülke, Singapur ve Finlandiya, şu anda dünya birincileri de, biz niçin olamayacakmışız? Bunun için gereken bütün çareler, çözümler bulunmalı, ciddî plan ve program yapılmalı, proje üretilmeli ve uygulamaya geçilmelidir.

***

Kadınlarımızın ve kızlarımızın dünyanın en vasıflı, en afif (iffetli), en çalışkan, en başarılı, en ahlaklı, en faziletli, en örnek kadın ve kızları olmasını istiyorum. Bu bir suç mudur?

***

“Sevişiriz, cenabet gezeriz, bundan Tayyib’e ne!” pankartı açıp önünde poz veren kadınlara teessüf ediyorum.

***

Devletin resmî fahişelik vesikalarıyla, yasal, korumalı, KDV’li, gelir vergili seks köleliği yapılmasını protesto ediyorum. Bunu, kadın haklarına, haysiyetine, hürriyetine aykırı buluyor; laik Müslüman bütün samimî Feministleri bununla etkili mücadele etmeye çağırıyorum. Yasal seks köleliği ile mücadele etmeyen Feministleri samimiyetsiz ilan ediyorum.

***

Evrensel ahlakta mevcut olan bütün erdemleri Türkiye için istiyorum: Adalet, insaf, merhamet, insanlık, iç barış, toplumsal uzlaşı, insan dışındaki yaratıkların ve doğanın hakları, temizlik, yargı önünde eşitlik, gerektiği kadar hürriyet... Türkiye’nin bunlarda dünya birincisi olmasını temenni ediyorum.

***

Birkaç defa yazmıştım ama yine tekrar edeyim: Bendenizin dini İslam’dır ama İslamcı değilim. Türküm ama Türkçü değilim. Sonları ...zmle biten bütün ideolojilerden uzağım. M. Kemal Paşa’nın ölümünden sonra Dönmeler tarafından fabrike edilen Kemalizme sadece uzak değilim, karşıyım.

***

Bir Türkün, atalarına bilhassa Selatîn-i Âl-i Osmana hakaret etmesini, onları hor görmesini soysuzluk olarak kabul ederim.

***

Son devirde İmana İslamaKur’ana Sünnete Şeriata hayâsızca saldıran zalimler Türk değildir, iki kimlikli Dönmelerdir. Türkleri tenzih ederim.

***

Çok akıllı bir insan değilimdir ama MoizKohen ismini gizleyip, Tekin Alp takma adıyla dinsiz bir Türkçülük cereyanı başlatan Yahudinin peşinden gidecek kadar akılsız ve beyinsiz değilim.

***

Yaz ayları... Kebapçı dükkânının önündeki yaya kaldırımına masalar kurulmuş. Adamın biri, gelip geçenlerin gözü önünde tereyağlı nefis İskender kebabı yiyor. Bir Müslüman olarak bunu ahlaka, mürüvvete, insanlığa, vicdana uygun görmem. Göz hakkı vardır, parası olmayan kimseler vardır, açlar, yetimler, dullar, işsizler vardır.

***

Şer’î sınırlar içinde çeşitli kadın kıyafetleri olabilir ama Batı medeniyetinin yolunda tesettür modası olamaz.

***

Erkeklerin bakışlarını, açık hanımlardan fazla çeken allı zilli pullu pembeli morlu kırmızılı davullu zurnalı klarnetli defli tesettür, Şer’î Tesettür değildir, Şeytanî tesettürdür. İslam hanım ve kızlarının bundan uzak durmaları gerekir.

***

İslam dünyasındaki İmana, İslama, Kur’ana, Sünnete, Şeriat aykırı bütün kötü cereyanlar, bid’atler Türkiye’de ve Mısır’da başladı ve nihayet bugünlere geldik.

***

Tokatlı Müslüman kardeşlerimin, büyük küçük hepsinin ellerinden öper ve merhum Şeyhülislam Mustafa Sabri hazretlerinin yolundan gitmelerini min gayri haddin dilerim. Düzceli Müslüman kardeşlerime de hemşehrileri büyük âlim, büyük mücahid Muhammed Zahid el-Kevserî’nin izinden gitmelerini hürmetle tavsiye ediyorum.

***

Halkı ve öğrencileri irşad için mükemmel ve mükemmil hocalar, üstadlar, ağabeyler mevcut olması gerekir. Olgunlaşmamış, icazeti olmayan, mükemmil sıfatına sahip bulunmayan kimseler irşad, davet, tebliğ, islamî eğitim yapamaz. Yapmaya kalkışırlarsa yüzlerine gözlerine bulaştırır, davet ve irşad hizmetlerini sekteye uğratırlar.

***

Helada doğurup zavallı mâsum yavruyu kenefe atan günahkar kızların vebali devletin, sistemin, düzenin ve vazifelerini yapmayan gafil ve hain Müslümanların üzerinedir.

***

Kadınlarını gerekenden fazla çalıştıran bir toplum, erkeklerinin bir kısmını işsiz bırakır.

***

Hitler bir diktatördü ama Almanya’yı dünyanın en güçlü, en bayındır, ilim ve teknikte en ileri, en başarılı, en zengin, en disiplinli, en çalışkan, en güçlü ülkesi haline getirmişti. (Bu paragraf onu övmek manasına alınamaz, bir realitenin tesbitinden ibarettir.)

***

Vazifelerini yapmayan kötü ve kusurlu Müslümanları tenkit eden bendeniz, niçin zalim Siyonistleri tenkit edemeyecekmişim? Kaldı ki, Siyonistleri en fazla ve en ağır şekilde tenkit edenler Naturei Karta, Yechouroun hahamlarıdır. Onlar İsrail’in kurulmasını Tevrata aykırı bir küfür olarak görüyor, Siyonistleri yerin dibine batırıyor. (İnternetten lütfen JewsagainstZionism kelimeleriyle arayın, gözleri fal taşı gibi açacak resimleri görün, gerçeklere ulaşın.)

***

Bir gence; Kurtulmak istiyorsan akaidini tashih et (Fırka-i Naciye Ehl-i Sünnet ve Cemaat mensubu ol), ilmihalini doğru olarak öğren, beş vakit namazı dosdoğru kıl, ihlâslı ve müstaqim (doğru ve dürüst) ol, dinini öğren, İslam ahlakı ile ahlaklı ol, mü’minleri sev, Ümmet ve Hilafet şuuruna sahip ol, İslam karşıtlarından daha güçlü ol. Paraya,  maddeye, dünyaya, faniliklere, cemaat holiganlıklarına dönük olma. Mevlayı ara, belanı arama.

***

Servetim olsa, bir milyon dolarını, yakın tarihimizi incelemek maksadıyla bir “Türkiye Millî Mücadele ve M. Kemal Araştırmaları Enstitüsü” kurulmasına tahsis ederim. (Bu bir milyon doların bir dolarını bile asalaklara, beleşçilere, tokatçılara, parazitlere kaptırmam.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi