Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hani ”Kriz-miriz” yoktu!

Hani ”Kriz-miriz” yoktu!

AKP sözcüleri “söylem değiştirmişe” benziyor.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım “İstanbul Ekonomi Zirvesi” toplantısında yaptığı konuşmada, “Ekonomik bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğumuz bir sır değil” diyor.

Yani ekonominin sıkıntı içinde olduğunu açıkça kabulleniyor.

Oysa yakın zamana kadar AKP sözcüleri ekonomik sıkıntılardan söz edildiğinde, “Kriz-miriz yok” diyerek lafı kestirip atıyorlardı. Ekonominin gayet sağlam temeller üzerine oturduğunu ama kimi dış güçlerin sanki ekonomiyi “kriz içindeymiş gibi göstermeye” çalıştıklarını iddia ediyorlardı.

“Ekonomimizde kriz-miriz yok” noktasından, “Ekonomik bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğumuz bir sır değil” noktasına gelindiğine göre AKP sözcülerinin “söylem değişikliğine” gittikleri söylenebilir.

Binali Yıldırım sadece “ekonomik sıkıntının varlığını” kabul etmekle kalmıyor. Bu itirafının üstüne bir de şunları söylüyor: “Bir sıkıntımız var. Bir müddet ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Geçmişte fazla açılmıştık. Şimdi biraz daha işleri toparlayacağız.” Bu açıklamanın ardından şunları sormak üzerimize farz oluyor:

Geçmişte ayağını yorganına göre uzatmayanlar kimler? El cevap: AKP yönetimleri! Peki, geçmişte fazla açılanlar kimler?

El cevap: Yine AKP yönetimleri!

AKP yönetimleri bu lüzumsuz işlere soyunurken de icraatlarını savunuyorlar ve bunların mutlaka yapılması gerektiğini iddia ediyorlardı.

Şimdi ise “toparlanma” ihtiyacını dile getiriyorlar. Bu sayılanlar farklı bir parti tarafından yapılmış olsa ülkede iktidar değişikliği kaçınılmaz hâl alırdı.

AKP sözcüleri mangalda kül bırakmaz ve onları topa tutarlardı.

Ama bu lüzumsuzlukları yapan kendileri olunca şimdi “ayaklarını yorganlarına göre uzatacaklarını” söylüyorlar. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, “Geçmişte fazla açılmıştık” diye şikâyetçi olduğu konular AKP yönetimlerine az mı anlatıldı?

“Yapmayın, etmeyin, bu gidişatınız hayra alamet değil” diye az mı ikaz edildiler? Hiçbirini dikkati nazara almadılar. “Kriz miriz yok” deyip eleştirileri kulak ardı ettiler.

Şimdi ise mecburen, “Bazı sıkıntılar ile karşı karşıya olduğumuz sır değil” deme noktasına geldiler.

Aldıkları ve alacakları önlemler ile ülkeyi düze çıkaracaklarını iddia ediyorlar. Ancak ne var ki geçmişteki icraatları bu söylediklerine inanmamıza engel oluyor. “Hani kriz-miriz yoktu?” diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi