Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hakaret mi değil mi?

Hakaret mi değil mi?

Hep yandaş medyadan örnekler verip duruyoruz ama bugün muhalif medyadan bir çelişki örneğini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

T24 yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçı Müjdat Gezen’in kendisine “haddini bil” şeklinde hitap etmesini hakaret olarak görmesine karşı çıkarak, “Haddini bil denilmesi savcılarımıza göre bir hakaret ifadesi ama bana göre değil” diyor.

Sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında kullanmış olduğu “haddini bil” uyarılarından bir demet sunarak, “Haddini bil demek hakaret sayılmalı mı sayılmamalı mı?” diye soruyor.

Dilerseniz önce Mehmet Y. Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından derlediği “haddini bil” uyarılı konuşmalardan bir kısmını birlikte okuyalım:

Erdoğan’dan Fatih Portakal’a:

“Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, patlatırlar enseni.”

Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na:

“Haddini bil haddini. Ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa 1960’da rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir.”

Erdoğan’dan Muharrem İnce’ye:

“Bay Muharrem bak yolsuzluktan falan bahsediyorsun, haddini bil.

Yaptığımız yatırımları kör müsün görmüyor musun bu yatırımları. Adam tam kör! Adam soygundan bahsediyor. Haddini bil.”

Erdoğan’dan Almanya Dışişleri Bakanı’na:

“Sen kimsin ki Türkiye Cumhurbaşkanı’na konuşuyorsun. Sen Türkiye Dışişleri Bakanı ile konuş. Haddini bil.”

Erdoğan’dan CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt’a:

“Bu adama terbiyesiz demeyeceksiniz de kime diyeceksiniz. Seni bir daha Samsun’a, Sivas’a, Amasya’ya sokmazlar. Sen kimsin be haddini bil. Kendini bil. Ceddini bil. Neslini bil. Ama bunlarda hayâ yok ki. Biz de edep denilen bir şey var. Edep yahu derler!”

Evet, T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait çeşitli konuşmalardan örnekler sunarak O’nun da “haddini bil söylemini” sıkça kullandığını hatırlatıyor.

T24 yazarı bunu yaparken herhalde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne denli haklı olduğunu ispatlamaya çalışmıyor.

Tam aksine, “Haddine bil” diye konuşulmasının ne kadar yanlış olduğunu gözler önüne seriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan birine “haddini bil” diye hakaret etmiş oluyor ama Müjdat Gezen aynı şekilde “haddini bil” diye konuşunca bu niye “hakaret” olmuyor.

Şayet Gezen’in sözleri hakaret değilse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “haddini bil” diye başlayan konuşmaları da dile dolanmamalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi