Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Muhtar olasımız geldi!

Muhtar olasımız geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara hitaben yaptığı konuşmayı okuyunca, “Devir muhtar olma devri” dedik.

Yani “muhtar olasımız” geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın“muhtarlara” ne diyor? “Belediye başkanları, kaymakamlar, valiler emrinizde” diyor.

Bu sözlerinin “laf ola torba dola” türünden söylenmiş sözler olmadığını göstermek için de muhtarlara şöyle bir uyarıda bulunuyor:

“Onlardan şikâyeti olan varsa şikâyetlerini önlerindeki forma yazsınlar” diyor. Bunu duyunca insan “muhtar olmak istemez” de ne yapar? Eskiden sıralama vali, kaymakam, belediye başkanı ve sonra muhtar şeklindeydi.

Bir muhtar belki belediye başkanının odasına çat kapı girebilirdi ama kaymakam ve valinin makam odasına öyle girmesi hayal bile edilemezdi. Şimdi ise bu sıralama değişmiş bulunuyor. En üstte muhtar var.

Altında ise belediye başkanı, kaymakam ve vali konulmuş!

Böyle bir sistem işlemez diye düşünenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara hatırlattığı “önlerindeki formu” hatırlatmak isteriz.

Belediye başkanı, kaymakam ya da valinin davranışlarını beğenmeyen muhtar eline kalemi aldı mı durumu hemen önündeki forma yazabilir. Bu formda Külliye’ye ulaştı mı o belediye başkanı, o kaymakam, o valinin hali nice olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada başka ne diyor?

“Muhtarları üzen beni üzer” diyor, değil mi? Ortada böyle bir realite varken hangi belediye başkanı, hangi kaymakam ya da hangi vali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üzmeyi göze alabilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara verdiği önemi teyit ederken bu konuda belediye başkanları, kaymakamlar ve valilere “talimat verdiğini” söylüyor.

Ve muhtarlarla yapacak daha çok işleri olduğunu hatırlatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara seslenirken, “Biz bu milletin efendisi değil hizmetkârıyız” diyerek yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor.

Evet, gün muhtar olma günü!

Bu açıklamanın ardından önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlık seçimlerinin en az belediye başkanlıkları seçimi kadar çekişmeli geçeceği söylenebilir. Bu kadar forslu bir işi kim yapmak istemez ki! Netice itibariyle mahalle muhtarı olacaksınız ama emrinizde belediye başkanları, kaymakamlar, valiler olacak. Sanki muhtarlık valilikten bile cazip hale gelmiş gibi!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi