Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bi utandık, bi utandık ki!

Bi utandık, bi utandık ki!

Hep iktidarın “millet bahçesi” ya da “millet kıraathanesinden” başka bir şey yapmaya gücünün yetmediğini iddia edip dururken Manisa’da PepsiCo tarafından yaptırılan fabrikanın açıldığını duyunca bi utandık bi utandık ki demeyin gitsin!

İktidar sözcüleri iftiharla “Türkiye’nin uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman” haline geldiğini dile getirdiler. Kurdeleleri kesip, açılışlar yaptılar. Açılan bu fabrikada “ne üreteceklermiş” diye bizim gibi merak ederseniz hemen cevaplayalım:

Patates cipsi üretilecekmiş efendim! Lay’s, Doritos, Ruffles diye tanıdığımız patates cipslerinden 250 milyon paket üretilecekmiş. 250 milyon paket cips’in bir kısmı ihraç edilse de ülkemizde kişi başına üç pakete yakın cips düşeceği söylenebilir.

Böylesine önemli bir yatırım haberini okuyunca adını bildiğimiz ama tadı hakkında fazlaca bilgi sahibi olmadığımız bu patates cipsleri hakkında ufak çaplı bir araştırma yaptık.

Bu cipslerin kimilerinde iki farklı tat birden bulunuyormuş.

Bazıları ise yoğurtlu kebap tadında oluyormuş.

Peynir tutkunları için “İzmir tulum peyniri” tadında cipsler mevcutmuş. Paketler açıldığında mis gibi patates cipsi kokuları etrafı kaplıyormuş.

Evet, bütün bu bilgileri edindiğimiz zaman iktidar hakkında “millet bahçesi” ve “millet kıraathanesi” yapmaktan öteye ellerinden bir şey gelmiyor şeklindeki değerlendirmemizden bi utandık bi utandık ki demeyin gitsin.

Demek ki ellerinden başka şeyler geliyormuş. Meğer patates cipslerini üretmek için ellerinden geleni yapmışlar da bizim haberimiz yokmuş.

Bu haberi okuyunca Canan Karatay hocamızın kulaklarını çınlatıp, “İstediğin kadar sağlıklı beslenme de dur” dedik. Bir taraftan okul kantinlerinde bu tür ürünlerin satışının yasaklandığı yolundaki haberleri duyuyoruz bir yandan da yeni tesislerin açılış haberlerini! Herkesin gönlünü hoş tutma konusunda kimse ellerine su dökemez.

Bir yandan okul kantinlerindeki satışlara yasaklar koyarak sağlıklı beslenme yanlılarını memnun ediyorlar bir yandan da binlerce dönümlük tesislerin açılışına katılarak patates cipsi üreticilerinin gönlünü hoş ediyorlar.

Bir de müjdeleri var. Güneydoğu’da terör biterse bu yatırımlar oralarda da yapılacakmış. Ülkenin dört bir yanı “patates cipsi fabrikaları” ile donatılacak demek ki!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi