M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Baykal’ın Çarşaf ve Tesettür Açılımı

Baykal’ın Çarşaf ve Tesettür Açılımı

BAYKAL ’ın çarşaf ve tesettür açılımı, tek başına ele alınacak olursa, gayet olumlu ve alkışlanacak bir gelişmedir. Nitekim Başbakan da bunu destekledi ve teşvik etti.

Yıllarca önce defalarca yazmıştım, tesettür ve başörtüsü meselesini dindarlar değil laik ve çağdaşlar halledebilir diye. İşte dediklerim çıktı, buna sevinmemiz lazımdır.

Ancak tek başına çarşaf ve tesettür konusunda genişlik, hoşgörü ve değişim yeterli değildir.

Baykal ve CHP, din hürriyeti ve insan hakları konusunda genel bir iyileşme için çalışmalıdır.

Din, inanç, inandığı gibi yaşamak hürriyetini, zalimane bir şekilde kısıtlayan, evrensel insan haklarına ve hürriyetlerine gölge düşüren bütün tabular, yasaklar, kösteklemeler, engeller, resmî ideoloji kaldırılmalıdır.

Dünyanın bütün medenî, demokrat, ileri, insan haklarına bağlı ülkelerinin üniversitelerinde başörtüsü yasağı diye bir zulüm ve eşitsizlik yoktur. Bizde de böyle olmalıdır.

Dünyanın her yerinde dinî dernek kurmak serbesttir. Bizde de böyle olmalıdır.

Vehhabî mezhebine bağlı Suudî Arabistan dışında, İslâm dünyasında tekkeler, zaviyeler, dergahlar, tasavvufî faaliyetler, tarikatlar, zikrullah yapmak serbesttir. Dünyanın medenî, hür, ileri ülkelerinde de böyledir. Bizde de böyle olmalıdır.

Bu saydığım hürriyetler elbette sonsuz ve sınırsız olmayacaktır. Elbette âdil ve mâkul şekilde kontrol edilip denetlenecektir.

Benim isteklerimden biri de din sömürücüsü eşkiyanın, haşaratın, haydutların, erazilin dinî hizmet ve faaliyet alanından kovulmasıdır.

Sayın Baykal!.. Bu millet artık dedelerinin mezar taşlarını bile okuyamayacak kadar cahil düşmüştür, düşürülmüştür. Bu cahilliği gidermek için mutlaka çare ve çözümler bulmak gerekli değil midir?

Sayın Baykal!.. ABD, İsrail, CIA, MOSSAD, Papalık, İslâm düşmanı Evangelist üç kilise Müslümanların başına uysal, evcil, bağımlı, uydu bir Halife getirmek için hazırlık yapıyor. Dünyada her dinin, her mezhebin, her sektin, her grubun bir başkanı var da, Müslümanların niçin bir halifesi olmasın? Olacaksa niçin ehil, layık, erdemli, ahlâklı, saygın bir kimse olmasın? Bu konuyu tartışmanın zamanı gelmemiş midir?

Bu ülke kadınlarının yüzde 70’i tesettürlüdür, başı örtülüdür. Bunu kabul ettiğiniz ve gereğini yaptığınız için sizi kutluyorum.

Devamının da gelmesini temenni ediyorum.

Din, Türkiye’nin ilerlemesine mani değildir. Din ilerlemeye engel olsaydı, on bin putu olan Hindistan ilimde, teknikte, bilgisayarcılıkta, ihracatta, üretimde hamle üzerine hamle yapamazdı.

Yanlıştan dönmek büyük bir fazilettir.

Türkiye’yi Kurtaracak 26 Madde

AŞAĞIDAKİ maddeler hayata geçirilmezse, Türkiye temiz ve şeffaf bir ülke olmaz, düze çıkmaz ve selamet bulmaz. Telgraf metni gibi kısa kısa yazıyorum.

1. Siyasete kalite getirilmelidir. Kalitesiz siyaset ve siyasetçiler ülkeyi de, devleti de, halkı da batırır.

2. Siyasete ve ülke idaresine bilgelik ve erdem hakim olmalıdır. Bunların olmadığı yerde köy olmaz, kasaba olmaz.

3. Türkiye’nin uluslararası temizlik ve şeffaflık notu, 10 üzerinden en az 7’ye çıkartılmalıdır. Bugünkü 4 numara ile batmaya devam ederiz.

4. Büyük basın mutlaka hizaya getirilmelidir. Basının gündemi yapaydır. Türkiye’nin sıkıntıları ile örtüşmemektedir. Medya magazine, sekse, yalana, dolana, entrikaya büyük yer veriyor. Dürüst, temiz, vatansever, âdil bir medya gereklidir.

5. Gelir dağılımında korkunç, dehşetli, vahim bir adaletsizlik vardır. Bunun önüne geçilmelidir.

6. Türkiye, üretmeden tüketen bir ülke haline getirilmiştir. İthalat ve israf kısılmalı, üretime ve ihracata yönelinmelidir.

7. Bugünkü iflas etmiş, kalitesiz, yetersiz, çağın gerisinde kalmış eğitim ile topyekun intihar ediyoruz. Eğitim, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur seviyesine ve kalitesine çıkarılmalıdır.

8. Din ve inanç konusunda insan hakları ihlallerine son verilmeli, çoğunluğu teşkil eden Müslümanlara, İngiltere’de olduğu gibi geniş bir hürriyet verilmelidir.

9. Her türlü haram rantın önü mutlaka kesilmelidir.

10. Ülkedeki üç yüz milyar dolarlık kara, haram, pis, necis servet birikiminin hesabı sorulmalı ve bu paralar tasfiye edilmelidir.

11. Milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalıdır.

12. Yargı gerçekten âdil ve tarafsız hale getirilmelidir.

13. İdam cezası geri getirilmelidir.

14. Nepotizme (hısım, akraba, yakın kayırmak) ve partizanlığa son verilmelidir.

15. İsraf ve gösteriş ekonomisinden kanaat ekonomisine geçilmelidir.

16. Resmî ideoloji kaldırılmalı, onun yerine millî kimlik, insan hakları ve âdil hukukun üstünlüğü getirilmelidir.

17. Din işleri ve hizmetleri (âdilâne bir şekilde denetlenmek şartıyla) bağımsız olmalıdır.

18. Nüfusları bir buçuk milyon civarında olan Kripto Yahudilerin ve Sabataycıların devlet, cumhuriyet, ülke üzerindeki saltanat ve hakimiyetlerine âdil bir şekilde son verilmelidir.

19. Derin devletin organize uyuşturucu trafiğine ve kaçakçılığına son verilmelidir.

20. Türkiye’ye bir tek devlet yeter. Derin devletler ortadan kaldırılmalıdır.

21. Lisan konusunda 1920’lerin zengin edebî ve medenî Türkçesine dönülmeli, devlet terörü ile oluşturulmuş uydurukçadan vaz geçimelidir.

22. Türkiye’nin bin yıldan fazla kullanmış olduğu alfabe üzerindeki yasaklar kaldırılmalıdır. Okullarda seçmeli ders olarak Osmanlıca öğretilmelidir.

23. Toplumun temellerini sarsacak hale gelmiş olan yaygın ve yoğun seks manyaklıkları frenlenmeli, iffetli ve faziletli bir Türkiye için çalışılmalıdır.

24. Yahudi Moiz Kohen (nam-ı diğer Tekin Alp!..) tarafından çıkartılmış olan İslâm karşıtı menfi kavmiyetçiliğe son verilmelidir.

25. Din ve mukaddesat sömürüsüne, bu yolla zengin olmaya mutlaka son verilmelidir.

26. Derin devlet ve Ergenekoncular tarafından sarsılmış toplumsal barış ve mutabakat yeniden kurulmalıdır.

Daha yazılabilir. Bu saydıklarım hayata geçirilmeden Türkiye’nin kurtulması, düze ve selamete çıkması mümkün olmayacaktır. Duyurulur.

Yazılar Birbirine Karışıyor
BAZI günler bu sütunda bir başlıkla bir konuyu işliyorum, bazen de iki veya üç ayrı konuyu işliyorum, tabii bunların başlıkları da ayrı ve büyük oluyor. Yazılarımı yayınlayan bazı siteler, ikinci ve üçüncü başlıkları büyük puntolarla yazmadıkları için konular birbirine karışıyor, şikayetler geliyor. Açıklarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi