Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hadi bize eyvallah!

Hadi bize eyvallah!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk seçimlerde başarılı olamamaları halinde "Hadi bize eyvallah" diyerek yönetimden ayrılacaklarını iddia ediyor!

Yani genel başkanlığını başarılı olma şartına endeksliyor! Başarılı olmadaki ölçüyü "iktidar olmak olarak" ilan ediyor! Bu oldukça iddialı bir ölçü!

Oysa henüz CHP içindeki tartışmalar sona ermiş değil!

Yani CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması ve kendi kafasına göre bir yönetim oluşturması ile tatmin olmuş değiller!

CHP içinde arayış devam ediyor!

Ve sanırız ki bu arayış Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hadi bize eyvallah" demesini beklemeden "Hadi size güle güle" diyecek kadar da güçlü!

Zira Kemal Kılıçdaroğlu parti içi dengeleri gözeterek bir yönetim kurma yerine kendi kafasına göre bir ekip oluşturmayı tercih etmiş bulunuyor!

Aralık ayında Kurultay yapılacağını açıklarken bile Parti Meclisini kendisinin oluşturacağını ilan ediyor!

Koskoca CHP'nin üyeleri, delegeleri ve tabanı bir yana konuluyor! Her şey genel başkanın iki dudağı arasından çıkacak isimlere bırakılıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu tek başına liste yapmaya heveslenebilir ama buna müsaade edilir mi, göz yumulur mu, rıza gösterilir mi?

Yıllarını CHP'ye vermiş olan kişilerin böyle bir bencilliğe olumlu bakacağı düşünülebilir mi?

Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı gibi bir makamı dolduramadığını düşünen bir hayli CHP'li olduğunu biliyoruz!

Hal böyle iken ipleri ellerinde tutabilmek için farklı düşünenleri uzak tutma arayışlarının hüsn-ü kabul zannetmiyoruz!

Yani ömürlerini CHP'ye vermiş kişilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hadi bize eyvallah" demesini bekleyecek kadar sabır göstereceklerini sanmıyoruz!

Bu kişilerin şimdiden kolları sıvayıp ilk etapta kendisine "Hadi size güle güle" demek için fırsat kolladıklarından eminiz!

Kemal Kılıçdaroğlu her şeye rağmen isteklerini gerçekleştirir ve kendi kafasına göre bir parti meclisi oluşturursa ne olur?

Ne olacak aradıklarını bulamayanlar başlarını sokacak yeni bir çatı aramaya başlarlar! Bu çatı mevcut partilerden birinin çatısı mı olur yoksa yeni bir çatı mı oluşturulur şimdiden bir şey söyleyemiyoruz!

Ancak Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının izledikleri politikaların CHP'de birlik ve beraberliği sağlamakta yetersiz kaldığı açıkça görülüyor!

Birlik ve beraberlik sağlamaktan çok tasfiyeye yönelik politikaların izlendiği aşikar değil mi?

Doğrusunu söylemek gerekirse kurultay kararını almakta bir hayli zorlanan Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının parti içi sıkıntıları nasıl aşacaklarını çok merak ediyoruz.

Ben yaptım oldu kafası ile hareket ettikleri sürece yönetimlerinin uzun ömürlü olamayacağını söyleyebiliriz. Kendilerine "Hadi bize eyvallah" demeden önce "Hadi size güle güle" denilmesi sürpriz olmamalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi