Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Amerika elçilerini uyarmalı!

Amerika elçilerini uyarmalı!

Wikileaks belgeleri gösteriyor ki Amerikan Büyükelçileri her ne duymuşlarsa hemen ülkelerine iletmişler! ABD elçileri duyduklarının doğru olup olmadığını test etme ihtiyacını hiç duymamışlar!

Şimdi ortada belge diye dolaşan şeylerin büyük bir çoğunluğu önceden bildiğimiz konular! "Biliyordunuz da niye gündeme getirmediniz" diye düşünenlere hemen cevap verelim.

Evet, çoğunu biliyorduk ama elimiz de ne belge vardı ne de delil!

Bunlar sıradan söylentiler olmaktan öteye geçmeyen dedikodulardı!

Kulaktan kulağa birçok şey fısıldanıyordu! Mesela kimlerin ihale takipçiliği yaptığı konusundaki açıklamalar yabancımız değil!

Mesela ahlaki zaafları olanlar hakkındaki söylentiler de duymadığımız şeyler değil!

Mesela iktidar partisi içinde çekişmeler ve parti tabanına hakim olma gayretleri de malumatımız dahilindeki olaylar!

Mesela yurt dışındaki bankalarda açılan hesaplar ile ilgili olarak da bir hayli dedikodu duymuşluğumuz var! Ama hiçbirini somut deliller ile ortaya koyma şansımız yok! Sadece kulaktan dolma bilgiler bunlar!

Öyle anlaşılıyor ki bu tür söylentiler bizim kulaklarımıza geldiği gibi Amerikan elçilerinin kulaklarına da fısıldanmış!

Onlar da bunları hemen ülkelerine rapor etmişler!

Şimdi bu raporlar Wikileaks belgeleri olarak ortalığa dökülüyor!

Ve bu raporlar yüzünden Amerikalı yöneticiler sıkça özür dileme zorunda kalıyorlar! Ama Wikileaks hâlâ meydan okumaya devam ediyor!

Hal böyle olunca diyoruz ki, Amerika elçilerini uyarmalı ve kesin belgesine ulaşılamayan ve dedikodu aşamasında kalmış şeylerin rapor edilmesini engellemeli! Ya da gizli belgelerine sahip çıkmalı!

Tabir caizse büyükelçilerinin kulağını çekmeli!

Amerikan büyükelçileri sanki parça başı çalışan muhbirler gibi ellerine ne geçerse, kulakları ne duyarsa hepsini rapor etmişler!

Bu da şimdi Amerika'nın başına dert oluyor! Tamam, ilgili ülkeleri de rahatsız ediyor ama en büyük sıkıntıyı Amerika çekiyor!

Sadece Türkiye ile ilgili olanları için bile bin bir türlü mazeret beyanı zorunda kalıyorlar! Wikileaks belgeleri için diplomasinin 11 Eylül'ü diyenler oldukça haklı! Wikileaks belgelerinin verdiği zarar 11 Eylül'den hiçte aşağı kalır gibi değil!

İçlerinde ciddiye alıp soruşturma konusu yapılacaklar olduğu kadar hiç kaale alınmayacak sapır saçma şeyler de var!

Amerika'nın başını ciddiye alınıp soruşturma konusu yapılacak belgeler kadar hiç kaale alınmayacak sapır saçma belgelerde ağrıtacak.

Bu nedenle diyoruz ki Amerika büyükelçilerinin kulağını çekmeli ve kulaklarına fısıldanan her şeyi belge diye ülkelerine rapor etmemelerini istemeli!

Amerika'nın diplomasinin 11 Eylül'ünün verdiği zararı telafi edebilmek için epey zamana ihtiyacı olacak.

Amerika bu sorunun altından kalkabilecek mi yoksa altında mı kalacak bunu zamanla göreceğiz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi