Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İndirin şu seçim barajını!

İndirin şu seçim barajını!

Yüksek Seçim Kurulu'nun bazı bağımsız adayların seçimlere katılma yeterliliğini taşımadığını ilan etmesinden sonra ortaya çıkan sorunun halli yine Yüksek Seçim Kurulu'ndan bekleniyor!

"Madem böyle ortalığı karıştıran bir karar aldılar, düzeltmekte onlara düşer" gibi bir mantık siyasete hakim görünüyor!

Oysa Yüksek Seçim Kurulu'ndan önce harekete geçmesi gerekenler var!

Yani siyasiler var!

Yani iktidar var!

Ortaya çıkan bu sonuçta sanki kendilerinin hiç payı yokmuş gibi davranıyorlar ve tüm sorumluluğu Yüksek Seçim Kurulu'nun üzerine atarak çözüm üretmesini bekliyorlar!

Bugün için Yüksek Seçim Kurulu'nun alacağı yeni kararlar ile sorun bir ölçüde çözüme kavuşturulabilir! Ancak ortada bu seçim barajı olduğu sürece yarın başka sorunlar ortaya çıkar!

Seçim barajı sözümona siyasi istikrar için korunuyor! Ne var ki siyasi istikrarı koruyoruz diye seçim barajını muhafaza etmek isteyenler bu barajın ülkedeki huzur ve barışı tehdit eder hale geldiğini görmezden geliyorlar!

Bakın sırf bu karar yüzünden ülkenin pek çok yeri savaş alanına döndü!

Zaten son derece gergin olan taraflar ufacık bir nedeni bahane edip ortalığı karıştırırken seçim barajı kaynaklı gelişmeler de işin tuzu biberi oluyor!

Evet, siyasiler özellikle de iktidar ortaya çıkan bunalımın aşılması için her şeyi Yüksek Seçim Kurulu'ndan beklemeyi bırakmalı ve sorunun halli için daha net adımlar atmalıdır.

Aslında bu konu bugüne kadar çoktan halledilmeliydi! Ve bugün bu tür sorunlar yaşanmamalıydı!

Seçim barajı çok makul bir düzeye çekilerek parlamento çatısı altında her görüşün temsiline imkan tanınmalıydı!

Kimileri parlamento çatısı altında her görüşün sesini duyurma imkanına kavuşmasını bir istikrarsızlık nedeni gibi görüyorlar ve yeniden koalisyon dönemlerinin hortlayacağını savunuyorlar!

Doğrudur koalisyon dönemleri yeniden başlayabilir! Koalisyon dönemleri başlar diye seçim barajını yüksek tutmak ve kendi iktidarlarını garantiye almak ise sokağın tansiyonunu yükseltiyor!

İnsanlar birbirlerine saldırmak için sudan bahane arar hale geliyorlar!

Sokaktaki kavganın boyutu giderek genişliyor!

Dün tanık olmadığımız sahnelere bugün tanık oluyoruz! Ülkedeki huzur ve dirliğin bozulması için fırsat kollayan çevreler için adeta kendi elleriyle hazırlık yapıyorlar!

İktidar sahiplerinin iktidarlarını ayakta tutmaya çalışmalarını anlıyoruz ama bunu yaparken seçim barajı gibi insanları çözümsüzlük içinde bırakan formüllerden artık medet ummaktan vazgeçmeliler!

Gidişatın hayra alamet olmadığı açıkça görülüyor! Patlamaya hazır buhar kazanı gibi yola devam etmeye çalışmanın bir anlamı yok ki!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi