Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Tesettürde alt yapı!

Tesettürde alt yapı!

Tesettür bir bütündür! Yani sadece başın örtülmesi değildir! Tesettür tüm vücudu kapsayan bir kavramdır! Şayet baş örtülmesi üst yapı ise baştan aşağıda kalan kısımların örtülmesi de alt yapıdır!

İtiraf edelim ki tesettür olayında üst yapıya fazla önem verilince alt yapı ihmal edilmiş oldu! Bizim gençlik yıllarımızda yani başların örtülmesinin gündeme geldiği ilk yıllarda bir alt yapı sorunu yoktu!

Hanımların başları açıktı ama kılık kıyafetleri oldukça mazbuttu!

Biz bu mazbut kılık kıyafetlerin başörtüleri ile taçlanması için çalıştık durduk!

Hamdolsun başarılı da olduk!

Ama kabul etmek zorundayız ki üst yapı ile fazlaca ilgilenmekten alt yapıyı epey ihmal ettik!

Ve ortaya şimdiki garip durup çıktı! Başlar sımsıkı örtülü ama alt taraf felaket!

Daracık pantolonlar üzerinde sımsıkı kapalı başın ne kadar komik kaçtığını bir türlü anlatamıyoruz!

Kabul etmek gerek ki yakın geçmişte başörtüsü bir şuurun ifadesi iken günümüzde başörtüsü akıl almaz bir şuursuzluğun sembolü haline geldi!

Kimin böyle bir cinayet işlemeye hakkı olabilir ki!

Gençlik yıllarımızda başlar açık kalmasın örtünsün diye üst yapıya önem vermek zorunda kaldığımız gibi şimdi de sımsıkı örtülü kafaların altında sırıtan kılık kıyafetlerin düzetilmesi için alt yapıya yönelik çalışmak yapmak durumundayız!

Yani yeni bir seferberlik başlatmak ve tesettürlü olduğunu zanneden hanım kızlarımıza gerçek tesettürün ne olduğunu bir kez daha öğretmek zorundayız!

Bir bakıyoruz bir hanım efendi sağdan soldan gelen etkiler ile başını örtmüş! Bu örtünmeyi memnuniyet ile karşılıyoruz ama aynı zamanda üzülmekten de kendimizi alamıyoruz! Başlar örtülü ama boyun açık, gerdan açık, alt taraf istenen şekilde örtülü değil!

Yeni bir çalışmaya, yeni bir hamleye ihtiyaç olduğunu görüyoruz!

Bu çalışmada, bu hamlede gerçek tesettürün ne olduğunu anlatmak mecburiyetindeyiz!

Yoksa yanlış bir anlama ile sadece üst yapıda yapılan değişiklikler ile hanım kızlarımız kendilerini tesettüre girmiş sanmaya devam edecekler!

Hem üst yapının, hem de alt yapının İslam'ın emrettiği şekilde örtünmesinin şart olduğunu onlara güzel bir biçimde anlatmalıyız!

Hanım kızlarımıza gerçek tesettürün ne olduğunu öylesine güzel öğretmeliyiz ki ortaya "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtecek durumlar çıkmasın!

Bu durumda en büyük görev de tesettür giyim için çalışan modacılarımıza düşüyor olsa gerek! Onlarda üst yapıya verdikleri önem kadar alt yapıya da önem vermeli yeni modellerinde alt yapının da İslam'ın istediği şekilde örtünmesini sağlamalılar!

Yoksa bu ucube kıyafet tarzı ile insanlar örtündüklerini, tesettüre uygun bir şekilde giyindiklerini sanmaya devam edecekler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi