Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ortamı geren kazanır mı?

Ortamı geren kazanır mı?

Bize kalırsa CHP'liler yemin krizi ile ilgili yeni politikalar üretirken kendi kendilerine "Ortamı geren kazanır mı?" sorusunu sorarlarsa iyi ederler!

Yani seçim öncesinde dikkat çektiğimiz gibi yine bir üslup sorunu ile karşı karşıya bulunuyoruz!

Bir yandan ortaya çıkan sorunun çözülmesini istiyorlar ve bunun için iktidarın bir şeyler yapmasını bekliyorlar bir yandan da iktidarın sorunu "Kuzu kuzu çözmek" mecburiyetinde olduğunu söylüyorlar!

CHP'lilerin izlediği bu politika iktidarda sorunu çözme niyeti varsa bile ortadan kaldıracak ve "Ne halleri varsa görsünler" dedirtecek bir sertlikte seyrediyor!

"Kuzu kuzu çözecekler" şeklinde ortaya konulan bir söylemi uzlaşmacı bir söylem olarak görmek mümkün mü? Bu söylem sorunları çözmeye yönelik değil çözmemeye yönelik bir söylem değil mi?

CHP'lilerin sergiledikleri tavır ortamı yumuşatma ve sorunları çözmekten çok ortamı daha çok germeye ve sertleştirmeye yönelik bir politika olarak karşımızda duruyor!

Peki, ortamı geren kazanır mı?

Ortamı kim daha çok gererse daha çok oy topluyorsa CHP'lilerin izlediği politikalar doğrudur!

Ama ortamı daha çok geren daha çok oy toplayamıyorsa CHP'lilerin izlediği politikalar yanlıştır!

CHP'lilerin izlediği bu sertlik yanlısı politikaya iktidar partisi de aynı sertlikte cevap verir ve "Kuzu kuzu gelip yemin edecekler" derse yemin krizini aşmak mümkün olur mu?

Bize göre sorunları çözmenin yolu sertlik yanlısı politikalar yerine uzlaşmacı politikalara ve siyasilerin birbirlerine karşı kullandıkları üsluba çok dikkat etmelerinden geçiyor!

Yaşanan gelişmelere baktıkça Türkiye'nin zor günlere doğru doludizgin gittiğini görüyor ve bundan büyük endişe duyuyoruz!

"Zor günlerden" kastımız ufak tefek zorluklar değil!

Başlı başına büyük problemlerden söz ediyoruz!

Endişe ve kaygılarımızın temelinde ülkenin birlik ve beraberliğine gölge düşürecek gelişmeler bulunuyor!

Ve böylesine bir ortamda sertlik yanlısı üslubu yangına körükle gitmek gibi görüyoruz!

CHP'liler yemin krizi ile ilgili olarak ürettikleri politikaları bir kez daha gözden geçirirlerse iyi olur diye düşünüyoruz!

Seçim öncesinde beklenti çıtalarını yüksek tutup, seçim sonrasında da umduklarına nail olamayınca hüsrana uğramış olabilirler!

Artık o günleri geri bırakmalı ve yeni döneme ilişkin uzlaşmacı politikalara geçmelidirler!

Sertlik yanlısı politikaların keskin sirkenin küpüne zarar verdiği gibi bizatihi izleyenlere zarar vereceğini artık görmeliler ve ona göre hareket etmeliler!

Ortamı germek yerine yumuşatmanın yollarını aramalılar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi