Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Gel de imrenme!

Gel de imrenme!

Dindar gençlik yetiştirme projesine karşı kendilerine dinsiz ve ateist diyen çevrelerin gösterdiği tepkiye imrenmemek mümkün değil! Adamlar bize göre batıl ama kendilerine göre çağdaş davalarını öyle sahipleniyorlar ki! Adeta ölesiye davalarının arkasında duruyorlar!

"Size ne benim çocuğumun dindar yetişip yetişmemesinden" diye proje sahiplerine açıkça meydan okuyorlar! Dinsiz ve ateistiz diyenlerin bu meydan okuyuşlarına duyduğumuz imrenme onların bize göre batıl, kendilerine göre çağdaş davalarına olan bağlılıklarından! Onlar gibi dinsiz ve ateist olmaya özendiğimizden değil! Onlar davalarına böyle sahip çıkıp, seslerini yükseltirken bizim camianın bu tür olaylar karşısında nasıl sessizliğe gömülüp başlarına gelene rıza gösterdiklerini hatırladıkça onlara olan imrenmemiz daha bir artıyor!

Onlar niye böyle davalarına sahip çıkabiliyorlar da bizim camia her seferinde her şeyi sineye çekiyor! İmam Hatipler etkisiz kılınırken sessiz kalmadık mı? Bırakın sessiz kalmayı bir de "Aman evlatlarımız istikballerinden olmasın" diye kollarından tutup başka okullara götürmedik mi?

O zaman niye sesimizi yükseltip "Size ne bizim çocuklarımızın dindar olarak yetişmesinden?" diye yöneticilere kafa tutmadık?

Daha sonra Kur'an Kurslarına gitme yaşı yükseltildiği zamanda hiç sesimiz sedamız çıkmadı! Birkaç cılız ses dışında kimse alınan bu yasak kararlarına itiraz etmedi! Peki, şimdi öyle mi?

Kimseye karşı bir zorlama yokken, ortada "Bütün çocukları dindar olarak yetiştireceğiz" gibi niyet yokken adamlar bir bardak suda fırtınalar koparıyorlar! Yapılmak istenenin sadece çocuklarını dindar birer genç olarak yetiştirmek isteyenlerin önünü açmak olduğunu anlamak istemiyorlar!

Aslında bal gibi anlıyorlar da anlamamış gibi davranmak işlerine geliyor! Onların gerçek niyeti bütün çocukların kendi kafa yapılarına uygun olarak yetiştirilmeleri! Yani İmam Hatipler yine etkisiz kalsın, çocuklar yine belli bir yaşa gelmeden Kur'an kurslarına gidemesin istiyorlar! Bunu açıkça telaffuz etmiyorlar ama kendi çocuklarını bahane ederek seslerini bir hayli yükseltiyorlar! Bu halleriyle de yani bize göre batıl kendilerine göre çağdaş davalarına açıktan sahip çıkışlarıyla beğenimizi ve takdirimizi kazanıyorlar! Darısı bizim camianın başına diyoruz. Dileriz bir gün bizimkiler de seslerini yükseltmeyi öğrenirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi