Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ataklı uydurmuş olabilir mi?

Ataklı uydurmuş olabilir mi?

28 Şubat tartışmaları daha bir hayli can yakacağa benziyor!

Canı yanacaklardan biri de Can Ataklı!

Çıktığı televizyon yayınlarında 28 Şubat sürecinde ne dolaplar döndürüldüğünü ballandıra ballandıra anlatması ile tanınan Can Ataklı katıldığı son programda tabir caizse kafasını sert kayalara çarptı!

Can Ataklı o dönemde Turizm Bakanı olan Bahattin Yücel'i istifaya kendisinin yönlendirdiği anlatırken pek çok kişinin adını da bu olaya karıştırmakta bir sakınca görmedi!

Can Ataklı, Ertuğrul Özkök'ün Zafer Mutlu'yu aradığını ellerinde Bahattin Yücel ile ilgili önemli dosyalar olduğunu ve istifa etmezse dosyaları açıklayacağını söylediğini öne sürerek Zafer Mutlu'nun da kendisinden Yücel'i istifa konusunda ikna etmesini istediğini ifade edince ortalık iyi karıştı!

Önce Hürriyet'in patronu Aydın Doğan böyle bir şeyin kendi bilgisi dâhilinde olmadığını "Özkök böyle bir şey yapmışsa şerefsiz ve ahlaksızdır" sözleri ile kanıtlamaya çalıştı!

Ardından Zafer Mutlu böyle bir şey olmadığını Can Ataklı'nın olayları birbirine karıştırmış olabileceğini iddia etti!

Ertuğrul Özkök ise tarihsiz istifa mektubunu Aydın Doğan'a sunarak böyle bir şeyin yaşandığının söylenmesi halinde hiçbir karşılık talep etmeden gazeteciliği bırakacağını duyurdu!

Can Ataklı'nın sonunda neler olacağını düşünmeden yaptığı bu açıklamanın epey kişiyi paniklettiği ve tedirgin ettiği görülüyor! Aydın Doğan tedirgin! Zafer Mutlu tedirgin! Ertuğrul Özkök tedirgin! Bahattin Yücel tedirgin! Doğal olarak Can Ataklı tedirgin!

Nitekim Aydın Doğan'ın canlı yayına bağlanmasından sonra Can Ataklı "Meslek hayatımın sonu olabilir!" sözleri ile tedirginliğini açıkça ortaya koymaktan çekinmedi!

Adı geçen kişilerin tedirgin olmalarını anlıyoruz!

Hepsi birer hızlı demokrat geçinirken ortaya atılan bu iddia elbette kolay kolay hazmedilir cinsten değil! Hem demokrasi yanlısı geçineceksiniz hem de demokrasiyi katleden işlere adınız karışacak!

Kuşkusuz bu kabullenilemez ve yalanlama mecburiyeti hâsıl olur!

Nitekim hepsi de öyle yaptılar!

Hem olayı yalanladılar hem de böyle şey yapılmışsa "yapanlar şerefsiz ve ahlaksızdır" diye birbirlerini suçladılar!

Bizim anlayamadığımız nokta o günlerde böyle bir olay yaşanmamışsa Can Ataklı bütün bunları hayal dünyasından mı üretmiştir?

Ataklı'yı yalanlayanların bu soruya makul ve mantıklı bir cevap vermeleri gerekmez mi? "Tarihleri karıştırıyor" demek kimi ikna eder?z

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi