Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hocama mektuplar 3

Hocama mektuplar 3

Muhterem hocam,

Önceki mektuplarımda emekli paşalarımızın içinde bulundukları durum hakkında bilgi arz etmeye çalışmıştım!

Bu paşalarımız artık sadece emekli paşalar değil!

Aynı zamanda tutuklu paşalar! Sağlığınızda sizi gözlerine diken eden bu paşalarımız şimdi yargılanmak üzere tutuklanmış bulunuyorlar!

Muhterem hocam,

Son günlerin bir önemli gelişmesi de itibarsızlaştırma çabaları!

Malumunuz olduğu üzere ülkemizde paşaların yargılanıyor olmaları çok alışık olduğumuz bir durum değil! Paşalar tutuklanıp yargı önüne çıkarılmaya başladıkça onlara karşı nasıl davranılması gerektiği de tartışma konusu olmaya başladı!

Kimileri paşaların hak ettikleri cezalara çarptırılmaları gerektiğini savunurken kimileri de cezalandırmaya gerek olmadığını sadece itibarsızlaştırılmalarının yeterli olacağını savunuyor! Aslında itibarsızlaştırılmalarından daha büyük ceza olabilir mi?

Tam bir etme-bulma dünyasında yaşıyoruz!

Muhterem hocam,

Dün sizi ve inançlarının gereklerini yerine getirmeye gayret gösteren herkesi itibarsızlaştırmaya çalışanların bugün aynı şekilde itibarsızlaştırılma istemi ile karşı karşıya kalmaları takdiri-i ilahi olsa gerek!

Belki de tekdir-i ilahi!

Aslında özel bir itibarsızlaştırma çalışması yapılmasına da gerek yok gibi görünüyor! Zira hesap verme konumunda olanlar dün yaptıklarının ardında duramayarak ya da "Ben yapmadım, o yaptı" diyerek zaten yeterince itibar kaybına uğruyor!

Ya da suç işlemediklerini yaptıklarının sadece üstlerinin verdiği emir ve talimatları yerine getirmekten ibaret olduğunu ileri sürerek hem komik oluyorlar hem de yeterince itibar kaybediyorlar!

Dün onlar sizi ve sizin gibi düşünenleri itibarsızlaştırmaya çabalıyorlardı bugün ise kendileri aynı muamele ile karşı karşıyalar!

Siz o günlerde sabır ve sükûnetinizle bize örnek olmuştunuz! Gerçi o günlerde bu sabır ve sükûneti doğru anlayamayarak yanlış yorumlayanlar yok değildi!

Sanırız bugün onlarda yaptıkları hatanın farkına varıyorlardır!

Bize her halinizle örnek olmaya devam ediyorsunuz!

En derin saygı ve hürmetlerimle!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi