Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Çiçek ve onun gibiler!

Çiçek ve onun gibiler!

İktidar partisi açısından yeni yılın ilk sorunlarından birinin Bakanlar Kurulu’na “kimin başkanlık” edeceği sorunu olduğunu yazmıştık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapacağı tarihi şimdiden açıklaması “sorununun boyutu” hakkında bize yeterli bilgiyi vermiyor mu?

İktidar partisi açısından ikinci sorunu da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve O’nun gibi düşünenlerin oluşturacağı söylenebilir!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve O’nun gibi düşünenler açısından da, “Üç yıl şartı” geçerli olduğu ve artık kimseye “boyun eğme” gibi bir mecburiyetin kalmadığı rahatlıkla düşünülebilir!

Nitekim şimdiden bunun ilk emareleri kendisini göstermiş bulunuyor! Dört eski bakanın Yüce Divan’a sevki konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “parti yönetiminin aksine” söylemlerde bulunması parti içinde ciddi eleştirilere yol açıyor!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in dört eski bakanın Yüce Divan’a sevk edilmemesi halinde tartışmaların “uzayıp gideceğini” öne sürmesi ve ancak Yüce Divan’a sevk ile dedikoduların “önünün kesilebileceğini” söylemesi iktidar partisi yöneticilerini bir hayli rahatsız etmişe benziyor!

Öylesine rahatsız olmuşlar ki arşivleri karıştırıp TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in geçmişte neler söylediğini bile araştırmışlar! Ve şimdi, “Çiçek geçmişte böyle dememişti” diye itiraz seslerini yükseltiyorlar!

Bugün itiraz sesleri yükseldiğine göre yeni yılda bu tür itiraz seslerinin daha güçlü çıkacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır!

Evet, iktidar partisi içindeki “anlaşmazlık konuları” giderek daha da belirginleşiyor ve giderek daha çok “su yüzüne” çıkıyor!

2015 yılının iktidar partisi açısından güllük gülistanlık olmayacağı ortada!

Bir de bu yıl içinde genel seçimlerin yapılacağı göz önüne alınırsa iktidar partisinde iç sorunların bir hayli artacağını söylemek kehanet olmasa gerek!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve onun gibi düşünenlerin üç yıl şartı nedeniyle seçimlere katılmayacak olmaları düşünce ve fikirlerini çok daha rahat bir şekilde ifade etmelerine yol açacak ki bu da iktidar partisi açısından ayrı bir sorun oluşturacaktır!

Ahmet Davutoğlu ile Binalı Yıldırım arasında yaşanması muhtemel tartışmaların yanına bir de TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve onun gibi düşünenler faktörünü eklerseniz, iktidar partisini nasıl bir yeni yılın beklediğini rahatlıkla görebilirsiniz!

Büyük bir ihtimalle 2015 iktidar partisi açısından çözülmenin başlayacağı, tartışma konularının artacağı bir yıl olacak!

Bir yandan “paralel yapı” gibi devasa bir sorunla boğuşmak zorunda olan iktidar partisi bir yandan da kendi iç sorunlarının zirve yapması sonucu onlarla yani “kendi kendileriyle” mücadele etme zorunda kalacak!

Yani 2015 iktidar partisi açısından zorlu bir yıl olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi