M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Uyarılar notlar

Uyarılar notlar

1. Önümüzdeki baharda büyük hadiseler patlak verecek diye yazıp duruyordum. Baharı beklemediler, kışın en şiddetli günlerinde bombalarını patlatmaya başladılar. Bunları yapanları araştırın, iki kimlikli olduklarını göreceksiniz. Hazır olun, tedbirli olun, ihtiyatlı olun daha neler olacak. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

2. Bir anne baba çocuğuna, bir veli velâyeti altındaki gence mutlaka ilmihalini dinini imanını ahlakını öğretmeli veya öğrettirmelidir. Bu vazifesini yapar da, çocuk/genç yine de bozulursa sorumlu olmaz. Lakin öğretmediği için bozulursa sorumlu olur. Her hâl ü kârda çocuklara ilmihal öğretmek farzdır.

3. Bendeniz tarikat derken, Şeriata sımsıkı bağlı, Şeriattan kıl kadar ayrılmayanlarını kasd ediyorum.

4. Hiçbir saldırgan Mutezile veya Fazlurrahman mezhebi mensubunun, taqiyye ve kitman yaparak Ehl-i Sünnet İslamlığını sinsice ve haince yıkmaya, Müslümanları aldatmaya hakkı yoktur. Önce mertçe ben Mutezile veya Fazlurrahman mezhebindenim demesi, ondan sonra mezhebinin bozukluklarını anlatması gerekir. 

5. Şeriata sımsıkı bağlı tarikatlara şirk demek, tarikat ve tasavvuf Müslümanlarını şirkle ve küfürle suçlamak gulüvdür, büyük bir aşırılıktır, küfre götürür. 

6 Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) önceleri kabir ziyaretini men’ etmişti, sonra buna izin verdi. Kabirleri yıkanlar, düzleyenler zalimdir.

7. Ehl-i Sünnette mut’a nikâhı kesinlikle yoktur.

8. Dine hizmet perdesi ardında kendisi için, maddî menfaati ve prestiji için para toplayanlar ve toplatanlar, hizmet paralarını kısmen de olsa zimmetlerine geçirenler haindir.

9. Hizmet için toplanan paraları çarçur ve israf etmek, hizmet dışı işlerde kullanmak da hainliktir.

10. Kalem mübarek ve çok faydalı bir âlettir. Cep telefonuna kalemden fazla önem veren dengesizdir. Cep telefonuna sahip olmamak ayıp değildir,  kalemsiz ve deftersiz olmak ayıptır.

11. Devamlı olarak, doyduktan sonra yemek israftır, haramdır. 

12. Hüseyin Üzmez’e çok zulm ve cefa edildi.  Nice Müslüman, dün ona ağabey derken,  bir gün sonra vefasızlık edip zavallıyı taşladı.  Allah taksiratını affeylesin, rahmetiyle muamele buyursun.

13. Bırakın şu müzeyyen eviyle, lüks otomobiliyle, markalı giysileriyle, jakuzisiyle, nükleer enerjiyle çalışan ördek kızartma makinasıyla övünen sürüngen beyinsizi!

14. Geçenlerde sizi uzaktan işaret ederek, bu genç beş vakit namazı ehliyetli imamların ardında cemaatle kılar dediler. İsminizi, kim olduğunuzu bile bilmiyorum ama sizi candan tebrik ediyorum. Bendeniz günahkara dua buyurunuz.

15 Şeytanî tesettüre bürünmüş rüküş Süslüman bayana: Başı açık gez demiyorum ama başı açık gezsen, nâmahrem erkeklerin kötü bakışlarını bugün olduğu kadar üzerine çekemezsin. Nedir senin o halin? Böyle tesettür olur mu? Müslüman gibi örtünsene!

16. Risale-i Nurlara zarar verenlere: Size tokat yerseniz demiştim… Dediklerim çıktı.

17. İslama, Kur’ana, İmana, Şeriata, Sünnete ihlasla ve usulünce hizmet eden aziz olur; mukaddesatı istihdam ve istismar eden zelil ve rezil olur.

18. Kemalist olsun,  İslamcı olsun, devletin resmî “vesikalarıyla”, KDV’li, gelir vergili, polis korumalı hijyenik (!) seks köleliğine karşı çıkmayan riyakâr Feministlere yuf olsun. Samimî olsalardı bu iğrenç, bu rezil köleliği protesto ederlerdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi