Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Dudak ısırtacak kampanyalar!

Dudak ısırtacak kampanyalar!

Aranızda dudaklarını ısıran var mı?

Malum iktidar sözcüleri yerel seçimlere oldukça iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade ediyorlardı.

Özellikle büyükşehirlerde bir hayli zorlanacakları söylenen iktidar sözcüleri birçok alanda devrim niteliğinde adımlar atacaklarını ve insanların duydukları anda dudaklarını ısıracakları kampanyalar düzenleyeceklerini ileri sürüyorlardı.

Bu sözleri bir muhalefet partisinin sözcüsünden duysak daha çok ciddiye alabilirdik ama onaltı yıldır iktidarda olan bir partinin sözcüleri böyle konuşunca içimizden “kocaman bir günaydın” demek geliyordu.

Adaylarını belirlerken “farklı özellikler” arayacaklarmış. Sloganları farklı olacakmış. Manifestoları farklı olacakmış.

Daha önce allayıp pullayıp ve belediye başkanı seçtirdikleri kişileri tek tek görevden alan sanki kendileri değilmiş gibi konuşmaları oldukça dikkat çekici!

“Kendilerini yenilemiş bir AKP” olarak ortaya çıkacaklarmış.

Yahu kendilerini ne kadar yenilerlerse yenilesinler!

Ne değişecek ki?

“Ha kel Ali, ha Ali kel” durumu söz konusu değil mi?

En çok da, “İnsanların belediyelerden beklentilerine cevap veren bir manifesto hazırlıyoruz” demelerine takıldık.

Onaltı yıldır belediyelerde verdiğiniz hizmetlerden sonra hâlâ manifesto arayışı içindeyseniz akıntıya kürek çekiyorsunuz demektir. Onaltı yıldır verdiğiniz hizmetler ile halkın gönlünü ve ilgisini kazanamamış iseniz istediğiniz kadar manifesto yayınlayın.

Neye yarar? Hazırlayacakları manifestonun, insanlar bir şehirden ne bekler, insanlar belediyelerden neler bekler onun cevabını vereceğini iddia ediyorlar.

Yani insanlar belediyelerden ya da şehirden ne beklediklerini kendileri bilmiyorlar mı? İktidar sözcüleri kendilerini oy verecek kitlelerin yerine koyarak onlara şehirlerden ve belediyelerden ne beklemeleri gerektiğini de öğretmeye kalkışıyorlar.

İnsanlara şehirlerden ve belediyelerden ne beklediklerini öğretmeye kalkışmak yerine “insanların beklentilerine cevap vermeye çalışacağız” deseler çok daha doğru bir şey söylemiş olmazlar mıydı?

Elbette olurlardı ama şu anda bu gerçekleri fark edebilecek halde değiller. Çünkü her şeyi kendilerinin bildiği gibi büyük bir yanılgının içine düşmüş durumdalar. İşin ilginci hiçbir şey bilmiyorlar.

İlan ettikleri adaylardan hangisi dudak ısırttırdı? Kaçına, “Vay beee” dediniz? Biliyoruz ki açıklanan adaylar karşısında, “Bula bula ancak bunları bulmuşlar” deme ihtiyacını hissettiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi