Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Endişe nasıl giderilecek?

Endişe nasıl giderilecek?

AKP’liler yerel seçimlere hazırlanırken açıklandığı zaman “dudak ısırttıracak adaylardan” söz ediyorlardı ama ilan ettikleri isimler “endişe doğurmaktan” başka işe yaramamışa benziyor!

Ankara’ya Kayserili yani Ankaralı olmayan Özhaseki’nin, İzmir’e daha önce Denizli Belediye Başkanlığı yapmış olan Ekonomi eski Bakanı Zeybekci’nin aday gösterilmesi her iki şehir seçmenince sadece “endişe” ile karşılandı denilebilir.

İzmir adayı Zeybekci bu durumu bakın nasıl açıklıyor:

“İzmir endişe ediyoruz diyorsa ciddiye almak lazım.”

Evet, AKP’nin adayı Zeybekci durumu gayet güzel ve net bir şekilde özetleyivermiş.

İzmirli seçmen, “AKP’li aday kazanırsa yaşam biçimimize müdahale olur” endişesi içinde yaşıyormuş ve bunun ciddiye alınıp giderilmesi gerekirmiş. Peki, bu nasıl yapılabilirmiş?

Zeybekci sorunun cevabını şöyle veriyor:

“Biz hep İzmir’i AK Partili yapmaya çalıştık aslında AK Parti’yi İzmirli yapmalıyız ve ideolojik duvarın arkasına geçmeliyiz.”

Zeybekci tarafından ileri sürülen bu çözüm önerisi AKP’nin öteki kurmayları özellikle de Genel Başkan Erdoğan tarafından hüsnü kabul görür mü kestiremiyoruz.

Bize ilk etapta bu teklif AKP’nin kendi kendisini inkâr etmesi olur gibi geldi ama seçim kazanmak için her şey yapılabilir ve her şey göze alınabilir.

“Erenlerin gönlü alçak olur” diyerek AK Partili yapmayı bir türlü başaramadıkları İzmir yerine kendilerini İzmirli yapıp sorunu böyle aşmayı planlayabilirler.

Endişe kaynağı kuşkusuz sadece İzmir değil.

Ankara’da bir başka endişe kaynağını oluşturuyor!

Özhaseki bu endişeyi giderebilmek adına “Biz aslında Ankaralıyız” diyerek lafa giriyor ve 2000’li yılların başından beri Ankara’da evi olduğunu açıklıyor.

Ankara’da evim var, çocuklarım Ankara’da okudu, hafta sonlarını hep Ankara’da geçirdik gibi çok inandırıcı(!) açıklamalar yapmaktan geri kalmıyor. Bunlarla yetinmeyip bir de Ankara’nın sokaklarını karış karış bildiğini ifade ediyor.

Yani Ankara’nın sorunlarına vakıf olduğunu kanıtlamaya çabalıyor.

AKP açıklayacakları adaylar ile “dudak ısıttırmayı” isterken başta büyük şehirler olmak üzere pek çok yerde ilan ettikleri adaylar endişe kaynağı halini aldı.

Şimdi endişeleri gidermek için kolları sıvamış durumdalar.

Öyle anlaşılıyor ki seçim kazanmak için yapmayacakları şey yok. Baksanıza “İzmirli olmaya” bile hazırlar!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi