Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Meğer sessizliklerinin nedeni!

Meğer sessizliklerinin nedeni!

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterdiği Mehmet Özhaseki’nin“adaylıktan çekilebileceği” yolundaki iddialara AKP’den “nihayet bir yanıt” gelmiş bulunuyor.

AKP Ankara İl Başkanı tarafından yapılan açıklamada söz konusu gecikmenin nedeni şöyle açıklanıyor:

 “Bu iddialar karşısında Özhaseki’nin ve partimizin sessiz kalış nedeni Ankara’mız ve vatandaşlarımız için ‘gelecek projeleri’ üzerinde çalışmamızdır!”

Ne kadar inandırıcı(!) bir açıklama değil mi?

Ortalık dedikodudan geçilmiyor, adaylık tespiti için yapılan anket çalışmalarında kaba tabirle ifade edilmek gerekirse hile yapıldığı yolundaki söylentiler alıp başını gidiyor ve AKP Ankara İl Başkanlığı Ankara ve vatandaşlar için “gelecek projeleri” üzerinde çalıştığı için bunlara cevap verecek zaman bulamıyor.

AKP Ankara İl Başkanı açıklamasında iddiaları “ciddiye” almadıklarını, “gülüp geçtiklerini” söylüyor.

Adaylar için yapılan kamuoyu yoklamalarına müdahale edildiği yolundaki iddialar gerçekten ciddiye alınmayacak kadar basit iddialar mıdır?

AKP Ankara İl Başkanı adayları Mehmet Özhaseki’nin belediyecilik alanındaki tecrübesi ile Ankara için büyük şans olduğunu vurgulayarak şunları söylüyor:

 “Cumhur İttifakı’nın adayı Özhaseki ile geçmiş ve mazimizle projelerimiz üzerinde çalışırken bir yama görevi üstlenen kişi ve duruşlar hakkında konuşacak vaktimiz bulunmamaktadır.”

Keşke aradan günler geçtikten sonra yaptıkları bu açıklamaya daha ilk duyduklarında vakit ayırabilmiş olsalardı.

O zaman kötü niyetli(!) kişilerin algı operasyonu yapmalarının önüne daha kestirmeden geçmiş olmazlar mıydı?

Allah-u âlem bu tür dedikodular ortaya çıktığı zaman kendileri de nasıl bir durumun ortaya çıkacağını kestiremediklerinden biraz beklemeyi ve gelişmelere göre görüş açıklamayı tercih etmiş olmalılar.

AKP’nin ya da Özhaseki’nin Ankara için ya da vatandaşlar için hazırladıkları “gelecek projeleri” bu denli acil projeler midir?

Yani olumsuz söylentileri yalanlayacak kadar bir vakit ayırmaları söz konusu projeleri çok mu etkilerdi?

Bir şeyler olduğu, bir takım sıkıntılar yaşandığı ve ancak bu sıkıntılar biraz aşılınca tarafların konuşmaya başladıkları yolunda bir kanaat hâsıl olduğunu düşünüp bunu dile getirenler haksız mı?

AKP Ankara İl Başkanı tarafından yapılan açıklamanın inandırıcı olabilmesi için yaptıklarını iddia ettikleri “gelecek projelerinden” en azından birkaç örnek sunmalarında yarar var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi