M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Yarın çarşamba saat 19.30’da Zeytinburnu Belediyesi Kültür Merkezinde...

Yarın çarşamba saat 19.30’da Zeytinburnu Belediyesi Kültür Merkezinde...

Keşke Gitmeseydi

Feci ve vahşi şekilde öldürülen, cesedi asitte eritilip yok edilen Arabistanlı Cemal Kaşıkçı için neler diyebiliriz?

Bir: Allah rahmet etsin... İki: Keşke gitmeseydi... Üç: Kaderi böyleymiş...

***

Musevî cemaatinin sesi Şalom gazetesi, niçin İsrail hurması denmiyor da Kudüs hurması deniyor diye öfkeyle soruyor. Cevap: İstedikleri gibi denirse kimse yemez de ondan. İsterlerse sorularını Naturei hahamlarına sorsunlar. Onlar, Kudüs hurması denilse de yenmez cevabını vereceklerdir. Meşhur hahamlardan Titelbaum...

***

Öğretmenlerin maaşları yükselecek ve milli eğitim düzelecek... Kuzum siz bu duaya âmin mi diyorsunuz?

***

Ülkemizde yaşayan milyonlarca Suriyeli mülteci, ileride iki kardeş devletin ülkenin halkın birleşeceğinin bir işaretidir.

***

ABD’de on milyon kadar Yahudi yaşıyor. Altı yedi milyon da Müslüman. Müslümanların ağırlığı Yahudilerinkinin binde biri bile değil. Önemli olan kelle sayısı değil, keyfiyettir, her sahada ve konuda ağırlıktır.

***

Bin adet hamsi, bir tek ton balığına eşit olmaz, ton ağır basar. Ey balık diyen adam, hangi balık onu da söyle!

***

Bir buçuk milyarlık İslam âlemi, on milyon nüfuslu İsrail ile başa çıkamıyor.

***

Müslümanların paralarını, övgülerini, alkışlarını, sempatilerini devşirip iğtinam edip onları çıkmaz yollara sokanlar, sizin vebaliniz ne kadar büyüktür.

***

Kuyruklarına kabak bağlı olanlar, sizler mi mukaddes davaya hizmet edeceksiniz?

uuu

Mütevazı küçük ucuz eski otomobilimle alay eden bir tatlı su Müslümanına: Senin ne mal olduğun bu alayından, hafife almandan, istihza ve istihfafından belli oluyor.

***

Onun o kadar fazla yemesine şaşmayın. Bir saatte yediği onca yemeği üç saat de geviş getirerek sindirecektir.

***

Sanattan, kültürden, edebiyattan, mimarlıktan, musikiden, faydalı konulardan bahs edilirken üzerine dehşetli bir ağırlık çöktü, gözleri donuklaştı. Konu nefis ve leziz yemeklere gelince birden canlandı, hareketlendi, gözlerinde azazilî şerareler uçuşmaya başladı.

***

O adamın Müslümanlığı zahiridir, iğretidir. O aslında Arap Yahudisidir.

***

Kürt Yahudilerine ne oldu? Şimdi onlar Müslüman rengine büründüler.

***

Benden, mürşid-i kâmil ismi, adresi, telefon numarası isteyen zata: Lütfen ve merhameten yazılarımı okumayınız.

***

Yemeğe giderken yollarımız ayrıldı. Bendeniz ucuz mütevazı halk lokantasına, o lüks zengin lokantasına gitti. Ona göre ben alçaldım, bana göre o. Şu alçaklık ne göreceli bir kavram.

***

İlle de pirzola, biftek, kalkan balığı yemek istiyor. Yeşil mercimek ile pilav yese doymayacak, sağlıklı şekilde beslenmeyecek mi?

***

Özel bir kolej açsam, oraya bir tek hademe, temizlikçi, müstahdem almam. Okulu, WC’leri dâhil öğrenciler ve öğretmenler temizler. Binaya ayakkabı ile girilmez, patik ile dolaşılır. Yerlere bal dökülse yalanır. Bu okul tutar mı? Tutmaz. Dünyanın en vasıflı, birinci okulu olsa, kimse çocuğunu oraya vermez. Benim veledim, yer paspaslayacak, hela temizleyecek çocuk değildir derler. Bu uygulamaya okul açıldıktan bir müddet sonra başlansa, hadiseler olur, camlar çerçeveler kırılır, müdür üçüncü kattan atılıp şehid edilir. Yahu şu Japonların, öğrencilere okul temizliği yaptırmaları ne kötü bir adet. Bak bizler ilerlemişiz, onlar gerilemiş. Yavrulara temizlik yaptırılır mı hiç.

***

Japonlar kendi çok zor, çok çetrefil millî yazılarını yasaklayıp, yerine pek kolay Latin alfabesini almış olsalardı ne olurdu? Japonya uzakdoğununTürkiyesi olurdu.

***

Eski günlere dönelim diyen o adama soruyorum: Senin canın İskilipli Atıf efendiler mi asmak istiyor?

***

Resulullah Efendimiz sahih bir hadisinde deve sidiğinin ilaç olarak kullanılmasını tavsiye buyurmuşlardır. Her devenin sidiği ilaç olarak kullanılmaz, bazı şartlar vardır... Birtakım ateistler, onların peşine takılan aklı ve iz’anı kıt reformcular bu sahih hadisleri inkâr ediyor. Biraz akl-ı selimleri olsaydı, dünyaya bakarlar ve ürinoloji adında, bir sidikle tedavi tıbbı olduğunu görürlerdi. Deve sidiğiyle tedavi olur muymuş? Pekâlâ olurmuş. Hem İslam’da, hem İslam dışında böyle bir tedavi vardır. Lütfen İnternete müracaat ediniz ve bu konuda akıllara durgunluk veren bilgiler edininiz.

***

Diyabet hastalarına: Bazı firmalar insülin ilacını domuzdan çıkartmaktadır. Bunları kullanmayınız, helal insülinler vardır, kullanınız.

***

Hem tıka basa aşırı yemek yemek, hem sağlıklı olmak, bu mümkün değildir. İslam koruyucu tıbbının birinci maddesi perhizdir, az yemektir, yeme şehvetinden uzak durmaktır; yaşamak için yemektir, yemek için yaşamamaktır.

***

Hakkımdaki iftiralar konusunda konuştum. İddialarını ispat edebilirlerse ben şerefsiz haysiyetsiz namussuz olurum dedim. Edemezlerse onlar... Ederlerse oturduğum evi onlara hibe edeceğim ve yazı hayatından çekileceğim diye ilave ettim. Susmaya hakları yok. Ya ispat etsinler ya özür beyan etsinler. Bunu yapamazlarsa namussuz, şerefsiz, haysiyetsiz, alçak yalancılar ve müfteridirler.

***

Timur Yıldırım Bayezid’i yenip, Osmanlı devletini yıkmamış olsaydı, Yıldırım İstanbulu alacaktı. Fatih Roma’yı alacaktı, Kanunî Viyanayıfeth edecekti, Avrupa’nın büyük kısmı Müslüman olacaktı. Timur Anadolu’da çok zulm etmiş, çok yakıp yıkmıştır. Osmanlı yeniden dirilmiştir ama Timur’un devleti uzun müddet payidar olmamıştır. Osmanlı devlet-i islamiyesicihad fi sebilillah yapıyordu. (Bayezid’in kabahati olmamış mıdır? Maalesef... Timur’a çok yumuşak bir cevap göndermeliydi, hakaret etmemeliydi.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi