Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Destan kevgire dönüyor!

Destan kevgire dönüyor!

Yandaş medya, “Dış politikada destan yazılıyor” iddiasında bulunuyor ama “ABD’nin gerçek niyeti” bambaşka.

Yandaş Medya ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bir konuşmanın ardından Suriye’deki askerlerini çekme kararını verdiğini duyuruyor ve bununla övünüyordu. ABD Başkanı Trump’ın böyle konuşması, “Dış politikada destan yazılması” olarak algılanıyor ve bu algıya göre de kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyordu. “Bu coğrafyada artık biz ne dersek o olur” havasına estiriliyor ve bununla böbürleniliyordu.

Aradan çok geçmeden rüzgâr tersine dönüyordu. ABD Başkanı Trump’ın sözleri Amerikan derin devleti tarafından tavzih edilmeye başlandı.

Amerikalı yetkililer, “Çekileceğiz ama oradaki dostlarımızı, müttefiklerimizi yani YPG’lileri güvence altında aldıktan sonra” diye mızıkçılık yapmaya başladılar.

Amerikan derin devleti böyle konuşmaya başlayınca ABD Başkanı Trump da sözlerini tashih etme ihtiyacını duydu. Ve “Asla hemen çekileceğiz demedim” diyerek ABD derin devleti tarafından yapılan açıklamaları sahiplendi. Amerikalılar tarafından yapılan her açıklama yandaş medyanın, “Dış politikada destan yazılıyor” iddiasında bir delik açtı.

Delik sayısı o kadar çok ve o kadar hızlı artıyor ki yandaş medyanın bu iddiası adeta kevgire dönüyor.

Ve yandaş medya dün methiyeler düzdüğü ABD’ye bu defa veryansın etmeye ve saldırmaya başladı.

ABD’liler tarafından ileri sürülen Kürtlerin tehdit altında olduğu iddiasının akıl dışı bir iddia olduğunu söylemeye başladılar. Tamam, doğrudur ABD’lilerin bu iddiası akıl dışıdır.

Ama akıl dışı olan sadece bu değil ki! Başkan Trump’ın bir sözü ile yola çıkıp “dış politikada destan yazıldığını” iddia etmek çok mu akılcı bir davranış?

Amerikalılara güvenilemeyeceğini, onların sözüne inanarak yola çıkılamayacağını daha öğrenmedik mi?

Türkiye’nin Kürtleri tehdit ettiği yolundaki ABD iddiası ne kadar akıl dışıysa ABD’lilerin sözüne güvenerek düğün bayram yapmak da o kadar akıl dışıdır. Hiç boşuna “dış politikada destan yazılıyor” falan diye yükseklerden uçmayın. Sonra iddialarınızın delik deşik olup kevgire döndüğünü görür ve üzülürsünüz. ABD’liler şimdi ne diyor? Suriye’den çekilmenin zaman çizelgesi yok diyor. Bu kaypaklığı unutmamak gerek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi