Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Dul kadının oğulları!

Dul kadının oğulları!

Dul Kadının Oğulları! Kardeşimiz Mustafa Yılmaz'ın yeni çıkan kitabının adı!

Mustafa Yılmaz, Dul Kadının Oğulları'nda hem masonları hem de masonluğu anlatıyor!

Doğruyu söylemek gerekirse kitabı elimize ilk aldığımız da "Masonluk ve masonları anlatan klasik kitaplardan biri" daha diye düşünmüştük!

Ama fena halde yanıldığımızı kitabı okudukça anladık!

Zira oldukça akıcı bir üslupla kaleme alınmış ve okumaya başladığınız andan itibaren kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz!

Bugüne kadar masonlar ve masonluk hakkında çok şey okumuş ve duymuş biri olarak itiraf etmeliyiz ki, Mustafa kardeşimizin yazdıklarından yeni pek çok şey öğrendik!

Sadece biz değil herkes çok şey öğrenmiş olmalı ki gazeteler ve internet siteleri sürekli "Dul Kadının Oğulları"ndan söz ediyor!

Özellikle de TBMM çatısı altındaki masonik semboller hakkında verilen bilgiler ilgi odağı olmayı sürdürüyor!

Bunca yıldır o masonik sembollerin bulunduğu mekanlardan defalarca geçmiş insanların bile şimdi etraflarına daha bir dikkatle bakar hale geldiklerinden eminiz!

Masonluk ve masonlar hakkında bugüne kadar çok şey yazıldı!

Mustafa kardeşimizin kitap çalışması ise bugüne kadar yazılanların yeniden kaleme alınmış hali değil!

Dul Kadının Oğulları ile toplumu çepeçevre sarmış bir masonik hareketin şeması ortaya konuluyor!

Adamların söz sahibi oldukları her yere ve her mekana (TBMM dahil) sembollerini nasıl yerleştirdikleri belgeleri ile gözler önüne seriliyor!

Masonluk ve masonlar hakkında bilgilerini hem tazelemek isteyenler için hem de yeni bilgiler öğrenmek isteyenler için Dul Kadının Oğulları müthiş bir kaynak!

Nasıl bir ortamda yaşadığımızı ve çevremizin masonik düşünce ile nasıl kuşatılmış olduğunu merak edenlere Dul Kadının Oğulları'nı vakit geçirmeksizin okumalarını tavsiye ediyoruz.

TBMM çatısı altında yer alan üçgen motifler, üçgen içinde noktalar, D ve M harfleri, hasılı tüm masonik semboller hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Dul Kadının Oğulları'nı mutlaka okumalısınız!

Mustafa kardeşimizin kitabı TBMM'nin 90 ncı yıl kutlama törenlerine de damgasını vurmuş bulunuyor!

Kutlama törenlerine katılanların bugüne kadar üzerinden defalarca geçtikleri yerlere şimdi daha dikkatle baktıklarını ekranlarda hep beraber izledik!

Mustafa kardeşimizin kitabı vesilesi ile düzenlenen haber programlarından öğreniyoruz ki benzer semboller Anıtkabir'de de varmış, Haydarpaşa Gar'ında da varmış! Evet, adamlar adeta nereye bir çivi çakmışlarsa hemen sembollerini oraya kazımışlar!

Yani her şartta "Biz varız, biz buradayız" diyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi